Glas Javnosti

Šapić: Planirano doniranje pomoći Opštini Sokolac za izgradnju Gradske kuće

Društvo
Autor: Glas javnosti

Predstojeća 18. po redu trka, koja je na programu od 18. do 21. aprila, održaće se pod sloganom „Srbija i Srpska zajedno“.

- Biciklistička „Beograd - Banjaluka“ godinama unazad okuplja bicikliste sa četiri kontinenta i ima veoma značajnu simboliku za srpski narod sa obe strane Drine, jer biciklisti prelaze granicu bez zaustaljvljanja. Iako živimo u različitim državama, isti smo narod i moramo da se na svaki mogući način podržavamo i spajamo, a ovakvi događaji su jedinstvena prilika za tako nešto. Shodno tome, sledeće nedelje Grad Beograd, kako sam i obećao, uplatiće pomoć Opštini Sokolac za izgradnju Gradske kuće -  rekao je Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa grada Beograda na sastanku sa Vladimirom Kuvaljom, direktorom biciklističke trke „Beograd – Banjaluka“ u zdanju Starog dvora.

Šapić je naglasio da je saradnja Srbije i Republike Srpske od vitalnog je značaja za opstanak našeg naroda. On je prilikom svoje prve zvanične posete Republici Srpskoj i Sokocu 2022. godine obećao pomoć za pomenuti projekat, a u decembru 2023. potpisan je Sporazum od donaciji 30 miliona dinara za izgradnju Gradske kuće u Sokocu.


Inače, predstojeća 18. po redu trka, koja je na programu od 18. do 21. aprila, održaće se pod sloganom „Srbija i Srpska zajedno“. Trka će trajati četiri dana i imaće četiri etape. Oko 175 biciklista iz 25 zemalja biće predstavljeno na startu u Beogradu, a domaćini su i Obrenovac i Bijeljina. Ova etapa će na nekoliko minuta ukloniti granice između Srbije i Srpske, jer će karavan preći preko Pavlovića mosta bez zaustavljanja.


Glas javnosti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR