Glas Javnosti

ŠANSA ZA STUDENTE PRAVNOG FAKULTETA: Stručna praksa kod poverenika

Društvo
Autor: Glas javnosti

Na ovogodišnjem Sajmu studentske stručne prakse su osnovni podaci o Povereniku postavljeni na virtuelnom štandu.

Šef odseka za edukaciju Službe Poverenika Marko Milošević predstavio je danas na virtuelnom Sajmu studentske stručne prakse u javnoj upravi mogućnost Poverenika da tokom aprila meseca primi do četiri studenta Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu na stručnu praksu.

O načinima prijave na stručnu praksu studenti se mogu informisati kod matičnih fakulteta, odnosno univerziteta, koji Povereniku šalju podatke o zainteresovanim studentima, navodi se u saopštenju Službe poverenika.

Dodaje se da je Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti od početka uključen u organizaciju ove prakse, nadograđujući ovim programom svoje prethodno iskustvo u organizovanju studentske stručne prakse koje sprovodi godinama unazad.

Prethodne dve godine studenti su preko ovog programa stažiranja imali prilike da se upoznaju sa pravima iz nadležnosti Poverenika – kako ih, kao građani ostvaruju i kako ta prava ova institucija štiti.

Na ovogodišnjem sajmu su osnovni podaci o Povereniku postavljeni na virtuelnom štandu.

Treći Sajam studentske stručne prakse u javnoj upravi održan je danas kao onlajn događaj kome su u nekoliko različitih panela i odvojenih soba zainteresovani studenti mogli da se upoznaju sa pojedinostima stručne prakse, koji organi pružaju priliku za stažiranje, kakve su im nadležnosti i koliko studenata mogu primiti na praksu.

Glas javnosti/D03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR