Glas Javnosti

RUDNICI U PREDELU IZUZETNIH ODLIKA U SRCU SRBIJE?! – neće moći, poručuju meštani

Društvo
Autor: Glas javnosti

Na Divčibarama, u Prostornom planu opštine Požega od 1965. godine i dalje stoji eksploataciono polje magnezita, upozoravaju iz udruženja „Zaštitimo Dobrinju i okolinu“ i pozivaju građane da dođu na javnu raspravu kako bi se sprečile ozbiljnije posledice po životnu sredinu i zdravlje ljudi.

Novim izmenama i dopunama Prostornog plana opštine Požega predviđaju se geološka istraživanja za sela Tometino Polje, Ljutice, Mršelji, Duškovci, Velika Ježevica, Mala Ježevica, Gornja Dobrinja, Dražinovići, Mađer, Srednja Dobrinja, Donja Dobrinja, Papratište, Tabanovići, Jelen Do, Tučkovo, Tvrdići, Požega, Rasna, Rupeljevo, Roge, Rečice i Svračkovo, preciziraju iz udruženja.

– Kako je moguće da zaštićen "Predeo izuzetnih odlika Maljen" postane eksploataciono polje? I kako to da su rudnici i razvoj turizma sadržani u istom planu? – pitaju se u udruženju.

Za ova i mnoga druga pitanja pozivamo zabrinute stanovnike naše opštine, kao i potencijalno ugrožene stanovnike drugih opština da dođu na javnu raspravu koja će se održati u petak, 14. jula ove godine, od 12 sati u Maloj sali OU Požega, poručuju iz udruženja „Zaštitimo Dobrinju i okolinu“.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR