Glas Javnosti

RODITELJI, PAŽNJA: Upis dece u vrtiće u Beogradu od 8. aprila do 17. maja

Društvo
Autor: Glas javnosti

Konkurs za upis dece u beogradske predškolske ustanove biće raspisan 8. aprila i trajaće do 17. maja, izjavila je gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Aleksandra Čamagić, saopštio je Gradski sekretarijat za informisanje.

„Kao i prethodnih nekoliko godina, zahtevi za upis podnosiće se elektronski, putem usluge ‘eVrtić’ na portalu eUprave. Ovo je najjednostavniji način i sva potrebna dokumentacija pribavlja se po službenoj dužnosti, tako da nema potrebe da roditelji odlaze u ustanove“, rekla je ona.

Dinamika konkursa predviđa da upisne komisije razmatraju žalbe roditelja od 20. do 28. juna, dok će konačne liste upisane dece biti objavljene početkom jula.


Čamagić je istakla da je na teritoriji Beograda u toku izgradnja nekoliko novih objekata, tako da će se i tokom godine otvarati nova mesta.

Povećanje kapaciteta očekuje se u toku leta nakon što analize pokažu gde je moguće odobriti više slobodnih mesta, odnosno koliko budućih školaraca napušta vrtiće.

„Ono što je bitno, a što se često smetne s uma, jeste to da je za vrtiće moguće konkurisati tokom cele godine, ne samo za vreme konkursa. Konkurs je roditeljima bitan jedino zbog činjenice da su tada najpreciznije informacije o slobodnim mestima, s obzirom na to da je Zakonom o predškolskom vaspitanju i obrazovanju regulisano da radna godina počinje 1. septembra“, istakla je Čamagić.

Glas javnosti/T01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR