Glas Javnosti

RHMZ UPOZORAVA: Jak olujni vetar u većim delovima Srbije

Društvo
Autor: Glas javnosti

Srbiju će od ujutru postepeno zahvatiti naoblačenje sa zapada, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Tokom dana biće umereno do potpuno oblačno i vetrovito, po podne, uveče i tokom noći mestimično sa kišom. Duvaće slab i umeren južni i jugoistočni vetar, u košavskom području i na planinama povremeno i jak, a na jugu Banata i sa olujnim udarima.


Krajem dana vetar u slabljenju. Najniža temperatura od 0 do 8 °C, najviša od 11 do 15 °C.

U Beogradu će ujutru doći do postepenog naoblačenja. Tokom dana umereno do potpuno oblačno i vetrovito, po podne, uveče i tookom noći povremeno sa kišom. Duvaće umeren, povremeno i jak južni i jugoistočni vetar, koji će krajem dana biti u slabljenju. Najniža temperatura od 4 do 8 °C, najviša oko 14 °C.

Vreme narednih dana

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će u subotu biti oblačno i hladnije, povremeno sa kišom koja će na visokim planinama iznad 1.500 m nadmorske visine po podne preći u sneg.

Uveče se očekuje prestanak padavina i smanjenje oblačnosti, osim na jugu zemlje.

U nedelju i ponedeljak će biti pretežno sunčano, uz malu i umerenu oblačnost, osim na krajnjem jugu i jugoistoku Srbije gde će se zadržati oblačno vreme, ponegde sa kišom.

Zatim se očekuje ponovo promenljivo sa češćom pojavom kiše, a dnevna temperatura biće u granicama proseka za drugu dekadu novembra.

Glas javnosti/N02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR