Glas Javnosti

RHMZ je objavio prognozu za narednih pet dana

Društvo
Autor: Glas javnosti

Kako RHMZ navodi, vetar će tokom nedelje biti slab i umeren, ali u pojedinim krajevima zemlje može biti i jači

U Srbiji će narednih pet dana, do četvrtka biti uglavnom veoma toplo, temperatura će ići do 30 stepeni Celzijusovih, a već u utorak stiže zahlađenje i nagli pad temperature koji će trajati par dana.

Kako je najavio Republički hidrometeorološki zavod u Srbiji će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo, a temperatura će ići i do 30 stepeni Celzijusovih. 

Petodnevna vremenska prognoza za Srbiju

Kako RHMZ navodi, vetar će tokom nedelje biti slab i umeren, ali u pojedinim krajevima zemlje može biti i jači. Najjači udari vetra biće na zapadu i jugozapadu Srbije, a najniža temperatura kretaće se od 7 do 19, dok će najviša od 26 do 30 stepeni Celzijusa. 

- Do ponedeljka će biti pretežno sunčano i veoma toplo sa najvišom dnevnom temperaturom od 25 do 31 stepena. U planinskim predelima i u košavskom području duvaće umeren, povremeno i jak južni vetar - navodi se na sajtu RHMZ

Prema najavi meteorologa RHMZ, u Srbiji će tokom ponedeljka biti pretežno sunčano i veoma toplo sa maksimalnom temperaturom ponegde i do oko 30 stepeni Celzijusa.

- Biće i vetrovito, sa umerenim i jakim vetrom južnih pravaca, a najjači udari se očekuju na zapadu i jugozapadu Srbije. Uveče i tokom noći prolazno naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, a vetar će biti u skretanju na zapadni i severozapadni - naveli su.

Naglo zahlađenje u utorak

Nasuprot vremenskim uslovima tokom nedelje i ponedeljka koji više odgovaraju onim sa početka leta utorak stiže naglo zahlađenje i pad temperature do čeka 10 stepeni.

- Tokom utorka biće promenljivo oblačno, mestimično sa kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom - ističu meteorolozi RHZM.

Kako najavljuju iz ovog relevantnog meteorološkog zavoda, u sredu i četvrtak u većini mesta biće suvo sa dužim sunčanim intervalima.


Ističu da su kratkotrajna kiša i pljusak mogući lokalno, a da se već od petka ponovo vraća pretežno sunčano vreme paćeno porastom temperature.

Petodnevna vremenska prognoza za Beograd

U Beogradu će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo, povremeno uz malu ili umerenu oblačnost. Najniža temperatura biće 17, a najviša oko 29 stepeni Celzijusa. 

U ponedeljak će najniža biti takođe 17, a maksimalna 30. Kako je već najavio RHMZ tokom noći sa ponedeljka na utorak stiže zahlađenje, i tada će maksimalna dnevna biti 18 stepeni uz pljuskove.

Tokom srede i četvrtka minimalna dnevna biti 9 odnosno 10 stepeni a maksimalna 21 stepen.

Narednih pet dana će u Srbiji biti veoma toplo, s temperaturama do 30 stepeni Celzijusa

  • Utorak donosi zahlađenje i nagli pad temperature koji će trajati nekoliko dana
  • Vetar će biti slab i umeren, ali u pojedinim krajevima može biti jači
  • Najniža temperatura kretaće se od 7 do 19, a najviša od 26 do 30 stepeni Celzijusa
  • Sledi prolazno naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima, zatim suvo vreme s porastom temperature

Glas javnosti /E01S 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR