Glas Javnosti

RADNO VREME TOKOM PRAZNIKA: Evo kako će raditi prodavnice u Beogradu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Radno vreme trgovinskih i zanatskih radnji na teritoriji Beograda u vreme novogodišnjih i božićnih praznika uređeno je gradskom odlukom, saopšteno je iz Sekretarijata za privredu

Prema odredbama Odluke o radnom vremenu zanatstva i trgovine na teritoriji Beograda u vreme novogodišnjih i božićnih praznika, privredni subjekti koji obavljaju zanatsku i trgovinsku delatnost na teritoriji grada Beograda rade prema sledećem rasporedu:

 31. decembra, dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i dr), moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati;
 1. januara 2024. godine (Nova godina, ponedeljak), dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni;
 2. januara, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati;
 6. januara (Badnji dan, subota), dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i dr), moraju da rade najmanje od 9 do 18 sati;
 7. januara (Božić, nedelja), dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni.

Na dan državnog i drugog praznika (1, 2. i 7. januar 2024. godine) nespecijalizovani trgovinski formati u kojima se obavlja trgovina na malo, pretežno neprehrambenog asortimana, i posebni trgovinski formati mogu biti zatvoreni.

Glas javnosti / arhiva
foto: Glas javnosti

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda rade od 0 do 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.

Dežurni prodajni objekti koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost, dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena, istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika.

pixabay.com
foto: Glas javnosti

Svi trgovinski i zanatski objekti u dane novogodišnjih i božićnih praznika mogu biti otvoreni i raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju.

Glas javnosti / O10S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR