Glas Javnosti

Pravilno čestitanje praznika: Mnogi greše u ovome

Društvo
Autor: Glas javnosti

Mnogi često odustanu od čestitke, jer nisu sigurni kako se pravilno pišu pojedine reči.

Mnogi ljudi se često suočavaju sa nedoumicama kada je u pitanju pravilan izgovor i pisanje određenih reči u svakodnevnom govoru. Gramatika i pravopis srpskog jezika mogu biti izazovni, te nije retkost da se javlja nesigurnost oko pravilnog izražavanja. Ovo često dovodi do pitanja o ispravnom pisanju reči koje se redovno koriste, naročito prilikom čestitanja praznika.


Kada je reč o praznicima kao što su Nova godina i Božić, važno je obratiti pažnju na pravilno pisanje. Imena ovih praznika pišu se velikim početnim slovom, dok je situacija nešto drugačija kada se praznici čestitaju. U tom kontekstu, pravilno je pisati malim početnim slovom.
Nova godina ("Nova" velikim početnim slovom, "godina" malim) i Božić se pišu velikim slovom, kao imena praznika, ali kada se čestitaju ovi praznici, situacija je malo drugačija. U slučaju čestitanja, kada šaljete nekome poruku ili se oglašavate na mrežama, pravilno je pisati malim početnim slovom.


Kako biste izbegli nedoumice oko pravopisa prilikom čestitanja praznika, možete se pridržavati sledećeg pravila:

- Srećni novogodišnji i božićni praznici.

Ispravan pravopis i gramatika su od suštinskog značaja za jasno i tačno prenošenje poruka. Osim što doprinosi razumevanju, pravilno izražavanje pokazuje poštovanje prema jeziku i sagovornicima.

Glas javnosti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR