Glas Javnosti

PONOVO REDOVI ZA PASOŠE: Jagma za terminima za podnošenje zahteva, ovo je prvi slobodan dan za zakazivanje!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ispred policijskih uprava u više beogradskih opština ovih dana se stvaraju veliki redovi za izdavanje novih ličnih dokumenata, pred početak letnje sezone, a prvi slobodan termin za izdavanje tih dokumenata u Policijskoj stanici Stari grad je 20. jun, rekli su danas u toj stanici.

Građani mogu da zakažu termin putem portala eUprava – elektronskim putem i to i savetujemo svima ili da dođu neposredno u PS Stari grad ili bilo koju stanicu na teritoriji grada Beograda i da sačekaju na svoj termin za podnošenje zahteva za izradu dokumenata - rekla je Slađana Jakovljević, šef Odseka za upravne poslove PS Stari grad, prenosi Nova S.

Prema njenim rečima, prvi slobodan termin za izdavanje ličnih dokumenata – putnih isprava i ličnih karata u toj stanici je 20. jun.

- Trenutno je povećan broj zahteva, kao i svake godine pred početak letnje sezone i za vreme godišnjh odmora zbog putovanja. Nije drastično povećan broj u odnosu na prethodni period. Konkretno u našoj Policijskoj stanici Stari grad na dnevnom nivou podnese se između 50 i 100 zahteva, na teritoriji grada Beograda je na nivou 17 gradskih opština taj broj je mnogo veći - rekla je ona.

Jakovljević je podsetila da građani mogu da podnesu zahtev u bilo kojoj stanici, bez obzira na mesto prebivališta, a ako nema slobodnog termina na portalu eUprava, mogu podneti zahtev u bilo kojoj stanici gde ima prvi slobodan termin.
- Zakon predviđa mogućnost da građani mogu da podnesu zahtev ukoliko im je hitno i po hitnom postupku. U tom slučaju prilože dokaz da im je neophodno da što pre bude izrađen dokument, i mi to činimo u roku od 48 sati - rekla je Jakovljević.

Ona je takođe zamolila građane da otkažu termin ako reše zahtev ranije ili budu sprečeni da dođu u zakazano vreme.

- Mere koje MUP preduzima je angažovanje svih raspoloživih kapaciteta, maksimalno radno vreme jer Uprava za upravne poslove, Ljermontova 12a radi stalno i nedeljom, a planirano je i da Policijska stanica “Novi Beograd”SIV br 3, kao i svake godine u ovom periodu vrši prijem zahteva od 7:30 do 15:30h - rekla je Jakovljević.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR