Glas Javnosti

PONOVO KIŠA I VETAR: Hladna noć pred nama, temperatura pada ispod 0

Društvo
Autor: Glas javnosti

Narednih dana biće veoma vetrovito.

Pred nama je vedra i hladna noć. Vedro jutro biće idealna situacija za pojavu mraza, a on se očekuje uglavnom u južnim i centralnim predelima Srbije, uz temperature do -3°C, dok se pri tlu očekuje i hladnije. Toplije vreme biće na severu, u Beogradu se očekuje 5°C.

Zbog opasnosti od mraza, preporučuje se adekvatna mera zaštite kada su poljoprivredne i ratarse kulture u pitanju.


Pre podne u svim predelima biće sunčano, a najsunčanije vreme zadržaće se na severu Srbije i to do kraja dana. Jugoistočni vetar biće u pojačanju i biće umeren do jak, u košavskom području i veoma jak, na jugu Banata sa olujnim udarima od 80 km/h.

Sredinom dana u južnim i jugozapadnim, a do večeri i u ostalim predelima Srbije očekuje se naoblačenje.

Krajem dana u južnim i jugozapadnim, a tokom večeri i u ostalim predelima Srbije južno od Save i Dunava očekuje se kiša, a biće uslova i za pljuskove.

Maksimalna temperatura biće od 14°C na jugu i istoku do 20°C na severu Srbije, u Beogradu do 19°C.

U sredu se očekuje promenljivo oblačno i veoma vetrovito, uz umeren do jak jugoistočni vetar. U košavskom području očekuju se olujni udari jugoistočnog vetra, na jugu Banata i preko 100 km/h.

U noći ka četvrtku i u četvrtak ujutro sa jugozapada i zapada očekuje se prolazno jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, a već u četvrtak ujutro sledi razvedravanje, pa će tokom dana biti sunčano.

Biće i dalje veoma vetrovito ali će duvati jugozapadni vetar.

Maksimalna temperatura u sredu i u četvrtak u većini predela biće oko 20°C, u Negotinskoj Krajini i na jugu Srbije nešto hladnije.


S obzirom na to da nas očekuje izraženo južno strujanje, sa severa Afrike stići će nam i čestice pustinjskog peska iz Sahare, pa će padavine biti prljave, što je uobičajeno pri aktuelnoj sinoptičkoj situaciji, jer će naše područje biti pod uticajem veoma snažnog ciklona sa centralnog Mediterana.

U petak i tokom vikenda biće sunčano i veoma toplo, uz temperature znatno iznad proseka.

Maksimalna temperatura biće od 23 do 27°C, u subotu i do 28°C.

Veoma toplo vreme, može se reći i letnje nastaviće se i na samom početku aprila, a prvi april biće natopliji, uz temperature u skoro svim predelima iznad 25°C, a one će se negde približiti čak i 30°C.

Potom sledi postepeni pad temperatura vazduha na oko vrednosti oko 20°C, da bi potom bilo još malo hladnije.

Dakle, nakon kratkotrajnog, ali jakog zahlađenja, od sutra nam se vraća proleće, a sam kraj marta i prvi april doneće i letnje vreme.


Glas javnosti/ T02S

 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR