Glas Javnosti

Poljoprivrednici najavili protestne blokade: Nisu ispunjeni zahtevi koji su obećani

Društvo
Autor: Glas javnosti

Skupština inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije, donela je odluku da izađe na proteste 13. novembra, zbog neispunjenih uslova od strane Vlade Srbije.

Kako je naš portal ranije pisao poljoprivrednici su tražili od predsednika Aleksandra Vučića da ispuni zahteve koje je on lično obećao.
Kako saznajemo zahtevi nisu ispunjeni. Time poljoprivrednici iz Banata i Požarevca planiraju da stupe u proteste 13- og novembra.


Kako smo ranije pisali ne da zaustave saobraćaj već samo da izađu sa svojim poljoprivrednim mašinama i naprave kolonu. Jovan Jovanović, jedan od organizatora ovog protesta, navodi da su zahtevi poljoprivrednika upućeni nadležnima još u maju, ali da još uvek nisu ispunjeni.
„Zahtevi su uređenje tržišta žitaricama, regresirana nafta bez akciza na pumpama, subvencije za 2024. godinu, kao i vodoprovreda koja je trebala da bude regulisana ove godine. Ovo je samo vožnja upozorenja, nećemo bloikirati ništa, stajaćemo poret puta sa strane. Želimo da se čuje naš glas i da se vidi naše veliko nezadovoljstvo“, kaže Jovanović.


„To je nama hitno potrebno, jer su cene žitarica jako niske. Ne tražimo ništa novo i ne izmišljamo zajteve koji nisu realni. Sve zemlje u regionu imaju nove zakone u vezi sa regulisanjem tržišta, i samo želimo isto kao i u Mađarskoj Hrvatskoj, Bosni… Svi imaju zakone koji štite svoje proizvođače. Želimo da budemo ravnopravni sa njima, da možemo da konkurišemo sa našom robom koju proizvedemo, napomenuo je Jovanović.
Njihovi zahtevi su-da se uredi berza, da dobiju gorivo bez akciza i da dobiju subvencije za 2024. 

Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR