Glas Javnosti

Pokret Marš s Kolubare: U sredu DRUGA KOLUBARSKA BITKA PROTIV EURO LITIJUMA

Društvo
Autor: Glas javnosti

Pokret "Marš s Kolubare" najavio je da će u sredu, 16. novembra 2022. godine organizovati veliku ekološku akciju "Druga Kolubarska bitka protiv Euro Litijuma!"

Povod je to što pravoslavni vernici tada obeležavaju Đurđic i uspomenu na prenos moštiju svetog Đorđa, a nama Srbima i posebno Valjevcima je taj datum važan zbog toga što je tog dana 1914. godine počela velika Kolubarska bitka, navode u pokretu.

Akcija će, kako je saopšteno, trajati od 8 do 16 časova i realizovaće se na pet lokacija u Valjevu, a to su: gradski trg, plato ispred hrama Vaskrsenja Gospodnjeg, Jadar, plato kod spomenika Vuku Karadžiću (Singidunum) i pijaca u naselju Kolubara 2.

Pozivaju građane da u što većem broju posete neku od ovih lokacija tog dana, kako bi iz prve ruke dobili informativni materijal i odgovore na pitanja vezana za planiranu izgradnju rudnika pod pokroviteljstvom kompanije Euro Lithium Balkan d.o.o.

– Razotkrićemo vam sve skrivene aktivnosti ove kompanije do kojih smo došli sa našim gostima koji će rado porazgovarati sa vama. Euro Litijum – marš s Kolubare! – poručuje se u saopštenju pokreta.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR