Glas Javnosti

Petlja će biti puštena u saobraćaj 16. decembra: Do CENTRA BEOGRADA ZA 20 MINUTA

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišao je danas radove na izgradnji petlje Jakovo.

Radovi se privode kraju i to pre roka, pa će petlja, kako je najavio, biti puštena u saobraćaj u subotu, 16. decembra, u podne.

– Iako je hladno i pada kiša, punom parom se obavljaju radovi na petlji Jakovo, koju je predsednik Aleksandar Vučić obećao je građanima prilikom otvaranja brzе saobraćajnicе Novi Bеograd – Surčin. Radovi će biti završeni i pre roka, što je bio kraj godine, i već u subotu, 16. decembra u 12 sati, pustićemo petlju u saobraćaj – rekao je Vesić. 

Tri rampe su već asfaltirane, u toku su radovi na četvrtoj, pa će od narednog vikenda građani moći da koriste petlju Jakovo za ulazak i izlazak sa auto-puta „Miloš Veliki“, dodao je ministar.

Vesić je zahvalio kineskoj kompaniji CRBC, ali i domaćoj firmi „Ras“, koje izvode radove vredne ukupno 3,3 miliona dolara i uspele su da zavšre posao dve nedelje pre roka.


Ministar je istakao da petlja Jakovo, pre svega, znači da neće više biti, ili bar ne u tolikoj meri, tranzitog kamionskog saobraćaja kroz centar Surčina, što će biti veliko rasterećenje, ali znači i da će industrijska zona biti direktno priključena na auto-put.

– Za Surčince je to skraćenje od 10 kilometara, odnoso oko 20-ak minuta do centra Beograda. A, to sve znači lakši život ljudi, jer prilagođavamo potrebama građana svaki novi projekat koji uradimo – rekao je Vesić.

Dodao je da će Surčin biti najveće gradilište u Srbiji, jer će tu biti izgrađen EXPO.

– Ova opština biće domaćin celom svetu 2027. godine. U međuvremenu, dobiće nacionalni stadion, kao i prugu do Zemun polja, kojoj će vozovi ići 120 kilometara na sat, za još bolju vezu sa gradom. Surčin će postati još atraktivnije mesto za život – rekao je Vesić.

Predsednik opštine Surčin Stevan Šuša zahvalio je ministru Vesiću na velikom doprinosu da se ispuni obećanje predsednika Vučića i da konačno počnu, a sada i privedu kraju, radovi na petlji.

– Imali smo probleme, sa gasom, osveteljenjem, kanalizacijom, a sve je to rešeno uz njegovu pomoć i došli smo do toga da otvaramo petlju, koju tražimo već godinama – rekao je Šuša.

Istakao je da će korist od petlje Jakovo imati to naselje, ceo Surčin, ali i kompletan Srem, jer tranzitni saobraćaj neće više ići kroz centar opštine, u kojoj su i Dom zdravlja, vrtić… što će doprineti većoj bezbednosti.

Glas javnosti B010S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR