Glas Javnosti

PAZITE SE OLUJNOG VETRA: Izdato upozorenje na nevreme u Srbiji, ovi delovi zemlje posebno na udaru

Društvo
Autor: Glas javnosti

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje zbog jakog vetra koji će duvati danas. U Banatu je upaljen narandžasti meteoalarm, a očekuju se udari vetra i o 90 kilometara na čas.

Na sajtu RHMZ je navedeno da će pre podne u košavskom području duvati jak, na jugu Banata i olujni jugoistočni vetar, koji će povremeno imati orkanske udare sa brzinom oko 25 m/s, odnosno oko 90 km/h.

 

Izdat je narandžasti meteoalarm uprabvo za područje Banata, što znači da je vreme opasno.

"Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe", pojašnjeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Upozorenje RHMZ 

Javno preduzeće "Putevi Srbije" takođe apeluje na građane da budu oprezni.

"Potrebno učesnici u saobraćaju budu posebno oprezni prilikom vožnje i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu zbog jakog vetra. Vozačima savetujemo da voze pažljivo, poštuju ograničenja brzine, kao i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu", saopšteno je iz "Puteva Srbije".

Prema prognozama, slabljenje košave se očekuje posle podne.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR