Glas Javnosti

Patrijarh Porfirije: Ne zaboravimo da se setimo u našim molitvama svih postradalih u martovskom pogromu 2004. godine

Društvo
Autor: Glas javnosti

Patrijarh srpski Porfirije poželeo je danas vernicima srećan i blagosloven početak Vaskršnjeg posta, poručivši da ne treba zaboraviti stradale u pogromu Srba na Kosovu i Metohiji 2004. godine.

"Srećan i blagosloven početak Vaskršnjeg posta - Svete Četrdesetnice. Neka dani koji su pred nama budu ispunjeni ljubavlju, verom i nadom prema Bogu i našim bližnjima. Da provodimo više vremena na molitvi razmišljajući o večnim, egzistencijalnim pitanjima i delima u svom životu", napisao je Porfirije na Instagramu*.

Pozvao je vernike da se trude da odole iskušenjima i lošim navikama, kao i da budu otvorenog srca za sve ljude kojima je pomoć potrebna.

"Ne zaboravimo da se setimo u našim molitvama svih postradalih u martovskom pogromu 2004. godine, kao i svu našu stradalnu braću i sestre na Kosovu i Metohiji i zavapimo milosrdnom Hristu da im bude brzi zaštitnik i pomoćnik", naveo je patrijarh Srpske pravoslavne crkve.

Dodao je da treba zatražiti oproštaj i oprostiti "kako bismo međusobno izmireni stupili na put velikoposnog podviga, zajedno koračajući ka radosti Vaskrsenja Hristova".
"Gospode Isuse Hriste, Sine Božji, podari nam snage da istrajemo na putu vrline i podviga i da ugledamo svetlost Vaskrsenja Tvoga", poručio je Porfirije.
*Aktivnosti „Meta“ (društvene mreže Fejsbuk i Instagram) zabranjene su u Rusiji kao ekstremističke.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR