Glas Javnosti

Ova beogradska opština obezbedila je pomoć penzionerima - POTREBNO JE OKRENUTI OVAJ BROJ TELEFONA....

Društvo
Autor: Glas javnosti

Volonterski servis dostupan je za pružanje usluga građanima svakog radnog dana od 9 do 13 časova

Briga o najstarijima bi trebalo da je nešto što se u svakom društvu podrazumeva i nešto što bi trebalo da bude uvek visoko na listi prioriteta svake gradske ili opštinske vlasti. Svedoci smo da to nije uvek tako, ali zato je potrebno istaći one koji na tom polju iz dana u dan pokazuju svoju posvećenost. Jedna od takvih je i beogradska opština Stari grad.

Trebalo bi napomenuti da je Stari grad opština sa najvećim brojem starijih sugrađana u odnosu na broj stanovnika. Opština je, da bi dodatno pomogla najstarijim Beograđanima koji žive na Starom gradu osnovala i Volonterski servis. Volonterski servis opštine Stari grad počeo je sa radom početkom novembra 2011. Osnovan je sa ciljem da se kroz angažovanje edukovanih volontera pomogne sugrađanima u obavljanju raznih aktivnosti.

Volonterski servis ima oko četrdesetak volontera, koji održavaju stalni kontakt sa korisnicima. Posebna pažnja usmerena je prema starima, osobama sa invaliditetom i licima bez porodičnog staranja, za koje su usluge volontera od egzistencijalnog značaja. Volonteri su najviše na usluzi našim najstarijim sugrađanima koji žive sami i kojima je potrebna pomoć i podrška pri nabavci osnovnih životnih namirnica, u zakazivanju pregleda, izdavanju recepta, podizanju i kupovini lekova.

Koliko opština brine o tome da se i posao samih volontera olakša koliko je to moguće, pokazuje i akcija u kojoj su u maju 2021. njima uručeni električni bicikli. Električni bicikli su sa jedne strane znatno olakšali rad volonterima u svakodnevnim aktivnostima, dok sa druge strane apsolutno nemaju nikakav štetan uticaj na našu životnu sredinu.

Volonterski servis dostupan je za pružanje usluga građanima svakog radnog dana od 9 do 13 časova.

U neke od redovnih usluga Volonterskog centra spadaju i:

  • Pomoć u nabavci osnovnih životnih namirnica
  • Pomoć pri ostvarivanju usluga zdravstvene zaštite u Domu zdravlja Stari grad ( pomoć u zakazivanju pregleda, izdavanju recepta i podizanju i kupovini lekova u apotekama )
  • Pružanje relevantnih informacija u cilju ostvarivanja svojih prava iz različitih oblasti
  • Podnošenje dokumentacije u ime korisnika radi ostvarivanja svojih prava
  • Pomoć pri imunizaciji (pomoć prilikom zakazivanja i odlaska na vakcinaciju)

Volonterski servis nalazi se u kancelariji broj 6a, u prizemlju opštinske zgrade, Makedonska 42. Kontakt telefon je: 011/785-2-999.

Glas javnosti / E02S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR