Glas Javnosti

OPREZ POTREBAN I NA PUTEVIMA I NA TROTOARIMA: Evo kako nas vreme očekuje narednih dana

Društvo
Autor: Glas javnosti

Od srede se očekuje slablјenje jutarnjih mrazeva i porast dnevne temperature

Prema najnovijoj najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, narednih dana očekuju se hladna jutra uz jak mraz i poledicu. Zato je neophodan dodatan oprez, kako vozača za volanom, tako i pešaka na trotoaru, jer padovi na ledu mogu da dovedu do teških povreda. Pogledajte savete kako da hodate po ledu, a da izbegnete pad.


U ponedelјak, kako navodi RHMZ, u većem delu Srbije očekuje se umeren, a u centralnim, južnim i istočnim krajevima lokalno i jak mraz, od -12 do -4 °S, dok se u utorak umeren do jak mraz očekuje još na jugozapadu, jugu i istoku Srbije. 

Usled toplјenja snega u toku dana i zaleđivanja mokrih površina u noćnim satima, očekuje se i poledica. Naoblačenje sa mešovitim padavinama, kišom i snegom uz lokalnu pojavu poledice, očekuje se u toku noći ponedelјak na utorak na severu i zapadu, a u utorak u ostalim krajevima Srbije. 


Od srede se očekuje slablјenje jutarnjih mrazeva i porast dnevne temperature u svim krajevima.

Danas će prema prognozi RHMZ, nakon jutarnjeg mraza biti tokom dana pretežno sunčano uz najvišu dnevnu temperaturu od 2 do 6 °C. Tokom noći slede naoblačenje i mešovite padavine, pa se u utorak očekuju mešovite padavine i kiša i sneg. Najniža temperatura od -9 do 0 °S, a najviša od 1 do 8 °S.


U sredu promenljivo uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, uveče na severu, a u toku noći ka četvrtku ponegde i u ostalim krajevima sa kišom, na planinama sa snegom. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni, uveče i tokom noći u skretanju na zapadni i severozapadni i u pojačanju. Najniža temperatura od -2 do 2 °S, a najviša od 6 do 12 °S.

Glas javnosti/D03S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR