Glas Javnosti

OD 1. SEPTEMBRA SU I DRŽAVNI VRTIĆI BESPLATNI U BEOGRADU: Ima još jedna VAŽNA NOVOST za RODITELJE!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Sada penala više nema, a roditelji neće dobijati subvenciju samo za vreme neopravdanog odsustva deteta koje je duže od 10 radnih dana u kontinuitetu

Boravak za svu decu u Beogradu koja pohađaju državne vrtiće besplatan je od 1. septembra, dok će Grad Beograd onima koji idu u privatne ustanove to dotirati do visine od 28.140 dinara, koliko iznosi ekonomska cena, a ne kao što je dosad bio slučaj, do 22.000 dinara.

Još jedna novost, koja je veoma značajna za sve one čija deca idu u privatne vrtiće koje subvencioniše Grad Beograd, jeste da više neće morati da sami plaćaju za dane kada im deca iz opravdanih ili neopravdanih razloga nisu u vrtiću.

Sada penala više nema, a roditelji neće dobijati subvenciju samo za vreme neopravdanog odsustva deteta koje je duže od 10 radnih dana u kontinuitetu.

pixabay
foto: Glas javnosti

Sa druge strane, roditelji će dobijati punu subvenciju za svaki izostanak do 10 dana, pa čak i ako odu, na primer, na letovanje.

Pod opravdanim odsustvom deteta smatra se bolest deteta za koje postoji adekvatna medicinska dokumentacija, ali i odsustvo deteta za vreme trajanja godišnjeg odmora.

Glas javnosti/ilustracija
foto: Glas javnosti


Glas javnosti / E02S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Mita u 07.09.2023 15:40:07 h
     0 
Samo za beograd!