Glas Javnosti

OČEKUJE SE NOVI DIREKTOR LAZE LAZAREVIĆ : Jedno ime se već spominje

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nakon višemesečnih štrajkova i zahteva za ostavkom direktorke Klinike za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević” dr Ivane Stašević Karličić, usledila je konačno smena sa rukovodeće funkcije, a kako sada tvrde oni koji rade u ovoj ustanovi, ali i članovi sindikata, jedno od imena koje se najčešće pominje i navodi kao kandidatkinja za novu direktorku, je doktorka Maja Davidović, specijalistkinja dečje i adolescentne psihijatrije.

“Ona je odmah uzela odmor i otišla. Ne znam da li će se vraćati i ima li obraza da nas posle svega, pogleda u oči”, kaže on.

Takođe, navodi, da se u bolničkim kuloarima priča da postoji i skriveni kandidat za direktora, ali da niko ne zna o kome je reč.

“Svi pričaju o Maji i verujemo da će ona i biti na čelu bolnice, ali postoje govorkanja o nekom skrivenom kandidatu. Kada se radi o mestu direktora bilo koje bolnice u Srbiji, morate znati da je to političko pitanje. Svaka zdravstvena ustanova je pod ‘šapama’ neke političke stranke. Konkretno, ‘Lazom’, upravlja Socijalistička partija Srbije (SPS). Tačnije kandidat za direktora je uvek njihov čovek, kao što je bila i dr Stašević Karličić. Doktorka Davidović, međutim, nije iz njihove priče, pa je zato nesigurno da će ona biti konačni izbor. Da li će SPS dozvoliti da naša klinika padne u ruke nekoj nestranačkoj ličnosti ili nekoj drugoj partiji, nažalost, ne verujem”, kaže Sinđelić.

Zdravstvene ustanove su vrlo isplativ biznis, ističe on, jer se uvek nešto renovira, kupuje, oprema, i velike su mogućnosti za obrtanje novca, malverzacije, ugrađivanje, što nijedna politička partija ne odbija.

Glas javnosti/N07S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR