Glas Javnosti

NOVINE I PROMENE : Otvoren Radni cenar za osobe sa cerebralnom i dečjom paralizom

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković i pomoćnica ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević otvorili su Radni cenar za osobe sa cerebralnom i dečjom paralizom "Sunce", povodom obeležavanja Međunarodnog dana za osobe sa cerebralnom paralizom.

Selaković je rekao da je srećan što je Ministarstvo obezbedilo ne mala sredstva da se taj prostor uredi i dodao da je u protekle dve godine uloženo tri miliona dinara, navodi se u saopštenju njegovog kabineta.

On je ukazao da se na taj način stavlja fokus na osobe sa cerebralnom i dečjom paralizom i istakao da Ministarstvo sledi kontinuitet u pružanju podrške tim licima.

Uz podršku Sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom Ministarstva rekonstruisano je 320 kvadratnih metara i opremanjem omogućeno je pokretanje inovativnog programa, namenjenog za poludnevno zbrinjavanje i radno angažovanje za osobe sa posledicama celebralne paralize, sa procenjenim trećim stepenom preostalih radnih sposobnosti.

Prema Selakovićevim rečima, na taj način će mnogi od njih prvi put imati mogućnost da izađu iz svojih kuća i da počnu adekvatniji proces inkluzije, zasnovan na sopstvenom radu.

Glas javnosti/F03S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR