Glas Javnosti

Novi TAG uređaji uskoro širom Evrope – vožnja bez zaustavljanja na granici

Društvo
Autor: Glas javnosti

Integrisani sistem naplate putarine funkcioniše između Srbije i Severne Makedonije.

U okviru inicijative Otvoreni Balkan, između zemalja u regionu uspostavlja se integrisani sistem naplate putarine, a građani će kupovinu jedinstvenog TAG uređaja moći da obave preko internet portala i u poslovnicama Telekoma Srbija.

Prodaja kreće 1. juna, najavio je generalni direktor najuspešnije srpske kompanije Vladimir Lučić. 

– Ovo je veoma važan događaj za slobodu kretanja i uopšte još normalniji život u regionu, a posebno u toku letnje sezone i za građane koji žive u dijaspori i žele da provedu odmor u matici. Integrisani sistem elektronske naplate putarine omogućava vožnju automobilom bez zaustavljanja na granici. Sa našim TAG uređajem vozači ne moraju da brinu i o stalnoj dopuni “kredita”, kao što je slučaj sa pripejdom, koji u Srbiji trenutno koristi oko 800.000 ljudi. Naš novi sistem, o čemu smo potpisali ugovor sa JP Putevi Srbije, podrazumeva da je TAG direktno povezan sa platnom karticom korisnika i novac se automatski skida, vozači ne moraju baš ni sa čim da se opterećuju – objasnio je Lučić.


Prodaja će se obavljati preko veb portala MTS, kao i u poslovnicama Telekoma Srbija i njegovih ćerki-firmi u regionu i Evropi.

– Od juna krećemo sa prodajom u poslovnicama MTS i MTEL, što podrazumeva i tri evropske države u kojima poslujemo i gde živi veliki broj ljudi poreklom odavde, a to su Nemačka, Švajcarska i Austrija. Samo u Švajcarskoj trenutno imamo 10 poslovnica, dok ćemo do kraja godine njih čak 30 otvoriti u Nemačkoj. Naši zaposleni u svim poslovnicama u Srbiji i inostranstvu biće na usluzi kupcima novog TAG uređaja da im pomognu prilikom registrovanja, koje će se obavljati na portalu MTS, i da razjasne bilo koju eventualnu nedoumicu – istakao je Vladimir Lučić.

Integrisani sistem naplate putarine trenutno funkcioniše između Srbije i Severne Makedonije, a očekuje se priključenje Crne Gore i Hrvatske. Takođe, vode se intenzivni razgovori da već od ovog leta sistemu pristupi Grčka, što bi bilo posebno važno zbog sezone odmora i odlazaka automobilom na more.


Glas javnost/B10S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR