Glas Javnosti

NEĆE BITI ŠTRAJKA PROSVETNIH RADNIKA, sindikati prihvatili ponudu Vlade

Društvo
Autor: Glas javnosti

Prema nezvaničnim saznanjima, odluke da se prihvati ponuđeni protokol nisu donete jednoglasno.

Sindikati prosvetnih radnika odlučili su da prihvate protokol koji im je ponudila Vlada Srbije što znači da od ponedeljka, 16. oktobra neće početi štrajk u školama, nezvanično saznaje Danas.

Zvaničnu potvrdu ove informacije nismo uspeli da dobijemo od predstavnika reprezentativnih sindikata.

Prema našim nezvaničnim saznanjima, odluke da se prihvati ponuđeni protokol nisu donete jednoglasno.

U rukovodećim telima sva četiri reprezentativna sindikata koja su glasala o Vladinoj ponudi bilo je onih koji su smatrali da ponudu treba odbiti, ali je većina ipak bila za to da se prihvati.

Jedan od učesnika pregovora sa predstavnicima Vlade za Danas kaže da je dogovor da se sindikati oglase nakon što se potpiše dogovor sa Vladom.

Dodaje da su sindikalni lideri upozorili premijerku Anu Brnabić da štrajk može da se odmrzne ako se nova Vlada ogluši o ono što je obećano – da će Vlada Republike Srbije i reprezentativni sindikati nastaviti pregovore u toku 2024. godine, kako bi ostvarili zajednički cilj, a to je da se početna plata nastavnika, odnosno zaposlenog sa sedmim stepenom stručne spreme izjednači sa prosečnom platom u Republici Srbiji do 1. januara 2025. godine, izmenom uredbe o koeficijentima ili povećanjem cene rada.

Glas javnosti/D01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR