Glas Javnosti

Najtopliji 14. april otkad se meri temperatura: I sutra rekordno toplo, od srede kiša, moguć i sneg

Društvo
Autor: Glas javnosti

Današnje vremenske prilike imaće relativno povolјan uticaj na većinu hroničnih bolesnika i osetlјivih osoba

Danas i sutra, 14. i 15. aprila, očekuje nas pretežno sunčano i veoma toplo vreme za ovaj period godine. U većini mesta očekuje se oko 30 stepeni, najavio je RHMZ

U Beogradu će biti sunčano, a najviša dnevna temperatura iznosiće 31 stepen. Biće ovo najtopliji 14. april u glavnom gradu od 1887. otkako se meri temperatura. Prethodni rekord na današnji dan bio je 1939. kada je izmereno 26.6 stepeni. 

Prema biometeorološkoj prognozi RHMZ, današnje vremenske prilike imaće relativno povolјan uticaj na većinu hroničnih bolesnika i osetlјivih osoba. Blagi oprez se savetuje osobama sa srčanim tegobama. Meteoropatske reakcije su moguće u blagoj formi. Vremenski uslovi u ponedeljak uticaće takođe povolјno na većinu hroničnih bolesnika tokom većeg dela dana.

U popodnevnim satima se očekuje pogoršanje biometeorološke situacije, pa se oprez u večernjim satima savetuje kako hronično obolelima, tako i svim osetlјivim osobama. Od meteoropatskih reakcija mogu se javiti neraspoloženje, nesanica i bolovi u mišićima. 

Promena donosi olujni vetar

U utorak, 16. aprila, stiže promena vremena. Pre podne biće pretežno sunčano, u drugom delu dana postepeno naoblačenje mestimično sa kišom i lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom. Duvaće umeren i jak, na planinama i olujni jugozapadni vetar koji će na severu Srbije biti u skretanju na severozapadni. 

Dnevna temperatura u većini mesta biće u padu u odnosu na prethodni period i kretaće se od 23 na severozapadu do 30 °S na istoku i jugoistoku zemlјe. 

Od srede 17. aprila, osetno hladnije vreme sa čestom pojavom kiše i lokalnih plјuskova koji će ponegde na istoku i jugoistoku biti praćeni i grmlјavinom. Na planinama jugozapadne i južne Srbije padaće sneg.

Glas javnosti /D03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR