Glas Javnosti

NAGRADA ZA NAJBOLJE MEDICINSKE SESTRE I TEHNIČARE: Dobila ime po ruskoj bolničarki koja je poginula negujući srpske ranjenike

Društvo
Autor: Glas javnosti

Fondacija "Zajedno za osmeh" drugu godinu zaredom organizuje svečanu dodelu nagrada za najbolje medicinske sestre i tehničare u Srbiji.

Nagrada nosi ime “Milosrdna sestra Darja Aleksandrovna Korobkina”, po mladoj ruskoj bolničarki koja je sa nepunih 26 godina kao dobrovoljac i pripadnik Drinske divizije poginula u Prvom svetskom ratu na Gučevu kod Loznice negujući srpske ranjenike.

Ove godine nagrada se dodeljuje drugog oktobra od 18h u Ruskom centru za nauku i kulturu u Beogradu u prisustvu ministarke zdravlja prof. dr Danice Grujičić, predstavnika ambasade Ruske federacije, predstavnika strukovnih udruženja, udruženja pacijenata...

Nagrada se dodeljuje najboljim medicinskim sestrama, odnosno tehničarima iz primarne, sekundarne i tercijarne zdravstvene zaštite.

Fondacija ,,Zajedno za osmeh“ osnovana je pre četiri godine sa ciljem da pomogne deci oboleloj od raka, marginalizovanim populacijama i da pruži podršku zdravstvenom sistemu Srbije.

Svečanost je organizovana uz podršku Ruske humanitarne misije, Međunarodnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda i Ruskog doma.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR