Glas Javnosti

NA KOPAONIKU PAO PRVI SNEG :Pejzaž idiličan, temperatura oko nule (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Kopaonik, popularna planinska destinacija, danas je dočekala prvi sneg ove jeseni, donoseći radost i uzbuđenje ljubiteljima zimskih sportova i prirode. Od 11 časova, vrhovi planine su se postepeno zabelili, a snežni pokrivač dostigao je visinu od dva centimetra.

Slab sneg koji pada na Kopaoniku ne samo da je promenio pejzaž, već je i najavio skoro otvaranje zimske turističke sezone.

"Ovo je savršen početak za našu zimsku sezonu. Prvi sneg uvek donosi posebnu čar i priprema nas za predstojeće aktivnosti", izjavio je jedan od lokalnih turističkih radnika.

Temperatura vazduha na Kopaoniku je oko nula stepeni, a do kraja dana očekuje se prestanak padavina. Iako snežni pokrivač za sada nije dovoljno visok za skijanje, očekuje se da će se uslovi poboljšavati kako zima bude napredovala.

Zimska turistička sezona na Kopaoniku zvanično počinje “Ski-openingom”, koji je zakazan od 7. do 12. decembra. Ovaj događaj privlači ljubitelje zimskih sportova iz cele Srbije i regiona, a ove godine se očekuje još veći broj posetilaca s obzirom na povoljne vremenske uslove.

"Prvi sneg je uvek poseban, a mi se nadamo da će ove godine Kopaonik biti omiljena destinacija za sve koji žele da uživaju u zimskim radostima", dodao je predstavnik turističke organizacije Kopaonika.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR