Glas Javnosti

KATASTROFA, ŠKOLA BEZ GREJANJA: Učenici štrajkovali jer se smrzavaju, direktorka optužila nastavnike da huškaju decu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Radovi na izgradnji toplovoda ka Medicinskoj školi u Leskovcu počeli su 25. oktobra, a rok za završetak je bio 10 dana.

Učenici prvog i drugog razreda srednje Medicinske škole u Leskovcu štrajkovali su danas i nakon četvrtog časa odbili da uđu u svoje učionice jer se u njima, kako tvrde, smrzavaju.

Izgradnja toplovoda, koji bi trebalo da obezbedi tople radijatore u ovoj obrazovnoj ustanovi još uvek nije završena, a grejna tela koja su poslata iz opštine su nedovoljna da pokriju sve učionice i kabinete.

“Ovako je više neizdrživo. Svi ćemo da zaradimo upalu pluća”, poruka je bila učenika danas u školskom dvorištu direktorici Mariji Savić koja je pokušavala da ih smiri i vrati na nastavu, u čemu je na kraju i uspela.

Direktorica je čak optužila i deo nastavnog osoblja da su “nahuškali decu” na štrajk, dok oni tvrde da sa tim nemaju nikakve veze i da sa đacima zajedno dele iste muke.

“Hladno je i nama. Samo nekoliko norveških radijatora ima na raspolaganju, pa decu selimo u toplije učionice, kada za to ima prostora. Postavljali su i neke stare klima uređaje dopremljene iz bolnice, ali po zidovima od njih vise kablovi jer ne postojie uslovi da one budu priključene u struju”, komentarišu profesori koji iz straha od, kako kažu, odmazde zahtevaju anonimnost.

Radovi na izgradnji toplovoda ka Medicinskoj školi u Leskovcu počeli su 25. oktobra, a rok za završetak je bio 10 dana.

Podsetimo, zbog toga što je Medicinska škola u Leskovcu još uvek bez grejanja, Udruženje građana „Svi za jednog, jedan za sve – dr Aleksandar Rangelov“ ponudilo je učenicima da nastavu pohađaju u prostorijama mesne zajednice čiji je predsednik sam Rangelov.

Direktorka ove obrazovne ustanove Marija Savić kazala je pre par nedelja za Rešetku da bi problem trebalo da bude rešen ubrzo.

„Toplana treba da uradi spoljne poslove i dovod do škole. Rekonstruiše se podstanica. Odrađena je nabavka i čekamo ugradnju ovih dana“, navela je ona.

Toplotne cevi će biti postavljene u dužini od 270 metara, a vrednost ulaganja iznosi 17 miliona dinara.

Glas javnosti/Rešetka

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR