Glas Javnosti

Kakvo nas vreme čeka do kraja meseca

Društvo
Autor: Glas javnosti

Srednja maksimalna temperatura u aprilu biće za jedan do dva stepena viša u odnosu na višegodišnji prosek

U sredu će biti umereno oblačno i suvo sa sunčanim intervalima, a tokom noći ka četvrtku i u četvrtak se može očekivati naoblačenje, ponegde sa kišom, da bismo petak dočekali s pretežno sunčanim i sve toplijim vremenom.

April veoma topao

Što se tiče aprila, srednja minimalna temperatura vazduha biće iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost biti viša od 0,5 do 1,5 stepeni u odnosu na višegodišnji prosek. 

- U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost aprilske srednje minimalne temperature vazduha od 10,6 stepeni - piše na sajtu RHMZ. 

Dodaju da će srednja maksimalna temperatura u aprilu biti natprosečna, s vrednostima višim za jedan do dva stepena u odnosu na višegodišnji prosek. Što se Beograda tiče, maksimalna temperatura vazduha biće 19,7 stepeni. 

- U većem delu Srbije mesečna suma padavina tokom aprila biće u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku za dva milimetra višim u odnosu na višegodišnji prosek, a u Vojvodini će biti iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima za 5 do 10 milimetara iznad višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini aprilska suma padavina iznosiće 55 milimetara - piše u aprilskoj prognozi RHMZ.

Glas javnosti /D03S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR