Glas Javnosti

Kako platiti putarinu, kad nemate gotovine, a aparat za kartice ne radi

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ukoliko često putujete autoputem, sigurno ste se bar jednom našli u situaciji da pred naplatnu rampu pomislite: „Imam li kod sebe dovoljno gotovine da platite putarinu?“.

O tome su razmišljali i u Javnom preduzeću Putevi Srbije pa je već duži niz godina račun za korišćenje saobraćajnica moguće platiti i platnim karticama.

Međutim, u trenucima kada aparat za kartice iz bilo kog razloga nije u funkciji, postoji i treća mogućnost, objašnjavaju iz ovog preduzeća.


– Učesnicima u saobraćaju omogućeno je plaćanje putarine platnim karticama na svim naplatnim stanicama. Ukoliko POS aparat ne radi, a učesnik u saobraćaju nema gotovinu kod sebe, postoji mogućnost izdavanja računa za naknadnu naplatu putarine. Račun se izdaje na osnovu obrasca koji se popunjava na naplatnoj stanici, a učesnik u saobraćaju naknadno vrši plaćanje – kažu iz JP Putevi Srbije.

Dodaju da ukupan broj transakcija bezgotovinskim kreditnim i debitnim bankovnim karticama iznosi oko sedam odsto u odnosu na ukupan saobraćaj, prenosi Biznis.

Prema podacima Puteva Srbije, ukupna dužina autoputeva pod naplatom u našoj zemlji iznosi 875,845 km. Naplata putarine se obavlja preko automatskog tehničkog sistema koji se sastoji od 70 naplatnih stanica.

Glas javnosti / B010S


BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR