Glas Javnosti

JEDNODNEVNI IZLET ZA ĐAKE OSNOVNE ŠKOLE KOŠTA 6.000: "Neko dva dana radi za taj novac"

Društvo
Autor: Glas javnosti

Paprena cena jednodnevnog izleta za đake beogradske osnovne škole.

Učenici drugog razreda jedne osnovne škole u Beogradu dobili su ponudu za jednodnevni izlet u iznosu od 5.950 dinara. U ponudi se navodi da se obilazi Muzej hleba u Pećincima, Fruška gora i kuća Jovana Jovanovića Zmaja. U ponudu je uključen i ručak.


"Šokirali smo se cenom. Zaista mislim da je preskupo. Četvoročlana porodica može za taj novac vrlo lepo da provede jedan dan u prirodi, a treba da se plati skoro 6.000 dinara za jedno dete. Neko radi dva dana za taj novac", ispričala je jedna majka. 

Naša sagovornica je napomenula da neće pustiti dete da ide na jednodnevni izlet jer je već uplatila nastavu u prirodi koja treba da se realizuje u junu i koja košta čak 44.000 dinara. Istakla je da joj je i nastava u prirodi bila preskupa ali da je odlučila da pusti dete jer idu sva deca iz odeljenja. 


"Ponudu za nastavu u prirodi smo dobili negde pred kraj godine. I ta visina cene je neprijatno iznenadila muža i mene jer deca idu na Divčibare i ostaju sedam noći. Plaćamo nastavu u prirodi u sedam rata i mesečno za to izdvajamo oko 6.000 dinara što nije uopšte malo. A onda na to dobijemo i ponudu za jednodnevni izlet koja je paprena", kazala nam je majka. 


Takođe nam je ispričala da je dete njene drugarice pre nekoliko meseci dobilo ponudu za jednodnevni izlet koji je koštao 4.500 dinara. Istu ponudu dobilo je i dete njene druge drugarice, ali je ona bila 2.000 dinara jeftinija. "Sin mog prijatelja koji živi na Vračaru dobio je istu ponudu samo što su njima tražili 10.000 dinara. Troje dece koje sam pomenula idu u različite škole, na različitim beogradskim opštinama, tako da zaključujem da se cene formiraju i na osnovu toga ko gde živi", zaključila je jedna majka. 


Glas javnosti/M01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR