Glas Javnosti

Jasna Janković: Škole više nisu bezbedne, kako je dete došlo do pištolja?

Društvo
Autor: Glas javnosti

Predsednica Unije sidnikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković ocenila je da se nasilje iz društva prelilo u škole i da one više nisu bezbedne.

Rekla je da je pucnjava u OŠ Vladislav Ribnikar na Vračaru velika tragedija, sigurno nezapamćena u Srbiji.

„Iz ovoga – ako nekada možemo nešto da naučimo – onda iz ovoga moramn da naučimo da se nasilje koje se dešava oko nas prelilo u škole i da naše škole prosto više nisu bezbedne“, navela je.

Shvatili smo danas definitivno da sve ono što smo gledali u filmovima i čudili se što se dešava u drugim državama, da se desilo kod nas – danas mi postajemo vest, dodala je.


„Ne znam detalje, ali me čudi kako je jedno dete moglo da dođe do revolvera i punog šaržera, da puca u grudi i stomak… Da li je on znao da puca, da li je znao gde će tačno da puca, kako je mogao da dođe do revolvera, gde je stajao? Ovo su ozbiljna pitanja i nije pitanje samo za škole – jeste i za škole, već i za čitavo društvo. Gde smo mi, dokle smo došli? Jer dalje od ovoga ne može… Sada kada brojimo mrtve, moramo da shvatimo da nešto pod hitno moramo da uradimo“, istakla je.

Kako je dodala, moramo suštinski nešto da promenimo: „Prvo mi stariji da ne budemo više tako nasilni i agresivni, pa da vidimo šta da radimo s našom decom“.

Istakla je da će onima koji su ovo preživeli ostati ožiljak do kraja živata i da o njima sada treba brinuti.


Očekuje, kako je rekla, da će ministar prosvete reći danas kako će se pomoći i kako će se baviti svakom žrtvom i svakom osobom koja je sve to videla.

Očigledno da sve ono što se činilo, nije pomoglo, zaključila je.

Glas javnosti/N1

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR