Glas Javnosti

Izvršiteljima omogućen brži pristup informacijama iz katastra

Društvo
Autor: Glas javnosti

Republički geodetski zavod (RGZ) i Komora javnih izvršitelja potpisali su sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji kojim su, kako je saopštio RGZ, „ozvaničili svoju dosadašnju odličnu saradnju“.

Ovaj sporazum omogućava bržu razmenu relevantnih informacija između RGZ i Komore javnih izvršitelja, uključujući podatke o nepokretnostima, vlasnicima, hipotekama i drugim bitnim informacijama.


Takva razmena informacija, kako stoji u saopštenju, omogućiće izvršiteljima brži pristup tačnim i ažuriranim podacima, olakšavajući im efikasno obavljanje poslova i zadovoljavanje potreba građana.

„Saradnja ova dva organa donosi niz prednosti za građane Srbije, uključujući ubrzanje postupaka, veću sigurnost podataka i pristup tačnim informacijama“, ističe se u saopštenju uz poruku da su RGZ i Komora „zajedno posvećeni zaštiti interesa i prava građana, jačanju vladavine prava i unapređenju pravne sigurnosti u Republici Srbiji


Iz RGZ su istakli i da, smanjujući vreme potrebno za pripremu i sprovođenje izvršiteljskih postupaka. RGZ i Komora istovremeno posvećuju veliku pažnju sigurnosnim procedurama, čime se obezbeđuje potpuna zaštita podataka i integritet informacija. Građani Srbije mogu biti uvereni u sigurnost svojih informacija tokom svih procesa ovih organa.

Sporazum su potpisali direktor RGZ Borko Drašković i predsednik Komore javnih izvršitelja, Bojan Kostić.

Glas javnosti /B08S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR