Glas Javnosti

IMAJU SVOJU PRIMENU: Plastične čaše kao ambalaža za vino

Društvo
Autor: Glas javnosti

Na nedavno održano međunarodnom sajmu Vinska vizija Otvorenog Balkana u nizu proizvođača koji su, kao što je i uobičajeno, na štandovima izložili i nudili svoja vina u staklenim flašama i čašama, mnogobrojne posetioce privukao je i štand na kome je prezentovana ponuda vina u zatvorenim belim plastičnom čašama.

Oni još od 2014. godine poseduju jedinstvenu proizvodnu liniju za punjenje, pečaćenje (zatvaranje) i pakovanje plastičnih čaša. Od tada se iz godinu u godinu konstantno povećava i unapređuje proizvodnja, prodaju i kvalitet brenda "Biser wine glass".
- Oko 2,5 mil USD smo u startu uložili u imovinu, pre svega u proizvodnu liniju - ističe Goran Angelovski, direktor Tehnomašine koja se, mada ima mnogo širi proizvodni program, sa ovom ponudom pročula kao jedinstveni dostavljač vina i drugih alkoholnih pića.


Čaše od reciklirane plastike
Svaka čaša koju plasiraju na tržište sadrži 18,75 cl vina i zapečaćena je tankom folijom koja je laka za otvaranje.
- Čaše se prave od reciklirane, višeslojne plastike i rok trajanja vina je najmanje 12 meseci na sobnoj temeparturi - objašnjava Angelovski i dodaje da u ponudi imaju pažljivo odabrana vina visokog kvaliteta, a dominiraju kaberne sovinjon, šardone i roze.
Uz čaše proizvode i plasiraju i plastične "nogice" ili stalke na koja se lako stavljaju čaše i potom vino konzumira na način kao i iz staklenih čaša.
- S ovim konceptom punjenja razvili smo atraktivan proizvod za mesta gde se želi izbeći tradicionalno korišćenje staklenih čaša i flaša. Pod motom "Ne razmišljaj više o boci" trudimo se i uspevamo da naše čaše punjene vinom dostignu što viši nivo prihvatanja na tržišta i postanu pravi izbor njihovih kupaca. Nastojimo da sprovedemo koncept distribuiranja robe među vodećim igračima i mušterijama, odnosno da ih uverimo da korišćenje Tehnomašina A.I.G. čaša za vina daje jednostavniju i efikasniju uslugu - navodi Angelovski.

Pogodne za koncerte, zabave i žurke na otvorenom
Naravno, svesni su da staklene čaše moraju ostati izbor za usluživanje, recimo, u prestižnim restoranima i hotelima, ali da na mnogim drugim mestima, posebno na otvorenom, korišćenje plastičnih čaša sa vinom (ili alkoholnim pićem) može da bude idealno rešenje. Tu se pre svega misli na razni događaje i manifestacije - koncerte, zabave, keteringe, izlete, žurke na bazenima, kao i u putničkoj industriji, pa se vino iz čaša "Biser wine glass" može popiti i u vozu.
Sagovornik Agrokluba zaključuje da su njihove čaše pravi izbor za sve prilike gde neko ne želi da koristi tešku staklenu ambalažu, a na kraju krajeva, čaše se posle korišćenja ne moraju prati. A, ako se slučajno desi da ispadnu iz ruke, to nikako neće biti dramatično kao u slučaju kada padne staklena čaša.


Glas javnosti/ A03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR