Glas Javnosti

HUMANITARNA AKCIJA: U čast Alberta Andijeva, ruskog dobrovoljca i srpskog viteza

Društvo
Autor: Glas javnosti

Streljana "Trofej" koja se nalazi naBulevaru Maršala Tolbuhina 46 u Beogradu organizuje humanitarnu akciju, a sva sredstva idu za decu obolelu od karcinoma u "Institut za radiologiju i onkologiju Srbije" u Pasterovoj ulici za "Službu pedijatrijske onkologije".

Ukoliko ste u mogućnosti učestvovati u ovoj lepoj akciji ona će se održati između 27.11.2023. i 03.11.2023. 



Par reči o Albertu Andijevu, čoveku koji je zadužio srpski narod. 



O veličini Alberta Andijeva najbolje su svedočili njegova dela i reči. Delima se dokazao, kada je tokom žestokih borbi protiv terorista na Kosmetu ostao bez oka. A o njegovim rečima svedoči amanet koji je ostavio Srbima.

Ovako je govorio:

- Sedim tu zajedno sa vama i gledam ovo. Prava prema vama nikada nije bilo! Uvek su vas mrzeli i ima da vas mrze dok god postojite. Ne zbog toga što ste loši ili dobri, već zbog toga što ste prkosni. Ako jednog dana u očima bar jednog Srbina od hiljadu vas ja ne budem video taj prkos, ja ću znati da vas više nema: postali ste robovi, ono što su želeli od vas da naprave.


Nisam se ja borio za robove, nisam se borio uz robove i niste vi ovde mali Rusi na Balkanu, kako neki vole da kažu, već ste veliki Srbi kod sebe kući. I to treba da zapamtite.

Andijev, koji je rođen u Južnoj Osetiji, 1999. godine je prešao hiljade kilometara da bi branio našu zemlju tokom NATO bombardovanja.

Po dolasku na Kosovo Andijev je raspoređen kao snajperista u 549. motorizovanu brigadu koja je branila samu državnu granicu prema Albaniji i Makedoniji u dužini od 150 kilometara.

U akciji protiv terorista kod Suve Reke pogođen je u oko, nakon čega je snajper prebacio na drugo rame i jezikom obrisao nišan od krvi. Nastavio je da se bori sve dok se nije onesvestio.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR