Glas Javnosti

HAPŠENJA U SRBIJI I U DANSKOJ: Prodavali drogu i oružje, pa ulagali u nekretnine i gradnju

Društvo
Autor: Glas javnosti

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije saopštilo je da su na teritoriji Srbije uhapšene tri osobe, zbog sumnje da su zajedno sa još tri osobe, od 2015. godine u Srbiji i Danskoj bili deo kriminalne grupe koja je prodavala drogu i oružje, a novac potom ulagala u legalne nekretnine.

Uhapšeni su P.D, D.P. i A.S, dok su M.M. i M.M. ranije uhapšeni u Danskoj, a tužilaštvo navodi da se još uvek traga za N.D. koja je trenutno nedostupna nadležnim organima u Srbiji.

Oni se sumnjiče da su novac, koji je potekao iz prometa velike količine droge, kao i nabavke i prodaje veće količine vatrenog oružja i municije na teritoriji Danske, slali autobusima danskog prevoznika „Top turist“ u Srbiju.


U Srbiji su, prema navodima krivične prijave, osnovali privredno društvo „Fabula arte“ u Beogradu, preko koga je novac ulagan u poslove kupoprodaje zajedničke izgradnje i izvođenja radova na nepokretnostima na teritoriji Srbije.

Deo novca su, kako se sumnja, zadržali lično ili preko trećih lica, u ukupnom iznosu od 11,9 miliona danskih kruna (oko 1,6 miliona evra), kao i 618.384 evra sa znanjem da imovina potiče iz kriminalne delatnosti.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilšatvo za organizovani kriminal nakon čega će biti saslušani.

Svi se, kako se dodaje u saopštenju, terete da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, kao i krivično delo pranje novca.

Kako se vidi iz javno dostupnih podataka na sajtu Agencije za privredne registre, firma „Fabula arte“ osnovana je u decembru 2015. godine i nalazi se na Novom Beogradu. Registrovana je za izgradnju stambenih i nestambenih objekata. Prema podacima APR, vlasnica firme je Nikolina Dragović, dok se kao dirketor navodi Predrag Dragović.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR