Glas Javnosti

Guskova: Nikada nećemo zaboraviti 1999. godinu (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Članica Ruske akademije nauka Jelena Guskova izjavila je za RTRS da je bila dobra inicijativa Rusije da se u Savjetu bezbjednosti razgovara o 25. godišnjici NATO agresije na SR Jugoslaviju 1999. godine, ističući poruku da Rusija nikada neće zaboraviti šta se tada dogodilo.

Na zgradi američke Ambasade u centru Moskve naši su napisali "Nikada nećemo zaboraviti 1999.", rekla je Guskova. Dodala je da oni dobro znaju naš stav prema tom događaju.

Guskova je istakla veliku ulogu srpskog naroda u istoriji, naglašavajući da su Srbi najbrojniji narod na Balkanu, oko kojeg se ostali grupišu.

"Srbi i Rusi zajedno će graditi novi svet, jer su Srbi kroz istoriju čuvali leđa Rusiji", rekla je ona.

Direktor Centra za društveno-politička istraživanja Republike Srpske, Dušan Pavlović, izjavio je u jutarnjem programu RTRS-a da će budući odnosi Zapada sa Rusijom zavisiti od toga kako Zapad bude postupao prema Srbima i Republici Srpskoj. Istakao je da Rusija sve više ceni žrtvu koju srpski narod podnosi u zajedničkoj borbi za bolji svet i civilizacijske vrednosti.

"Pitanje budućnosti svetske geopolitike nije da li će Rusija biti globalni hegemon, već kako će se stvoriti pravedniji svet", zaključio je Pavlović.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR