Glas Javnosti

Ekološko udruženje ŠOKIRANO! Na desetine labudova i pataka svakog dana ugine u kanalima Kalovita, ne zna se šta ih ubija

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ekološko udruženje Pančevački rit saopštilo je da od 3. septembra traje pomor labudova i divljih pataka u kanalima Kalovita kod naselja Kotež i Vizelj u Borči. Posledji pomor 10 labudova dogodio se pre dva dana u Borči.

„Danas je jedan jako tužan dan za građane, koji svakodnevno šetaju pored kanala Vizelj u Borči, uživajući u društvu raznih ptica močvarica, a najviše sa prelepim labudovima u kanalu Vizelj u Borči na potezu od stare Pravoslavne crkve do pontona kod šetalista pored Kanu Kajak kluba“, navelo je udruženje u postu na Fejsbuku objavljenom 2. oktobra.


Sve je, kako ističu, počelo 3. septembra u kanalu Kalovita kod naselja Kotež, uginućem osam labudova i više od 50 divljih pataka u periodu oko tri nedelje, da bi se nakon toga preselilo u kanalu Vizelj zadnjih 10 dana.



„Od 20 septembra do danas, dešavala su se uginuća labudova od jednog do dva dnevno, da bi se danas desila tragedija što znači da bolest uzima maha. Uginulo je 10 labudova od kojih smo šest uspeli da izvučemo i predamo veterini Beograd na dalje postupanje. Sve dosadašnje analize i obdukcije nisu dale nikakve rezultate. Videćemo šta ce se desiti sa današnjim telima labudova koji su odneti na ispitivanje.


Možda ćemo u narednih par dana dobiti odgovor o uzroku uginuća. Takođe naglašavam, da smo uočili još šest novih obolelih labudova za koje sumnjamo da će dočekati sutrašnji dan“, navodi udruženje.


Glas javnosti/N01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR