Glas Javnosti

DRŽAVA PRIPREMA NOVE VAUČERE: 35 hiljada po osobi, a pokrivaće OVE TROŠKOVE

Društvo
Autor: Glas javnosti

Država će, kako je najavljeno, raditi i na izdavanju vaučera za rehabilitaciju u banjama, planinama i na moru

Roditelji i deca obolela od retkih bolesti dobiće dodatnu finansijsku pomoć koju će obezbediti država, najavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tokom prijema predstavnika Udruženja roditelja i dece obolelih od retkih bolesti.

U dogovoru sa predsednicom Vlade, ministrom finansija, ministarkom zdravlja Darijom Kisić i ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikolom Selakovićem dogovoreno je da se izdaju vaučeri za apoteke za kupovinu lekova i suplemenata, to je 35.000 dinara po osobi, ukupno 100 miliona dinara.

pixabay.com

foto: printscreen

Država će, kako je najavljeno, raditi i na izdavanju vaučera za rehabilitaciju u banjama, planinama i na moru preko Crvenog krsta u Baošićima.

"Predlog je za vrednost vaučera od 50.000 dinara za porodicu, finansijski efekt je 142,5 miliona dinara. I idemo sa jednokratnom pomoći, novčanom pomoći, od 25.000 dinara, efekt je finansijski 71,25 miliona, što znači negde oko 320 miliona dinara, nešto manje od tri miliona evra. To nije mali novac", naveo je Vučić.

Osim pomenutih mera dogovoreno je i da se u narednih 20 dana organizuju radni sastanci kako bi se do detalja razradili planovi do koje mere i sa kojim finansijskim efektima će se obezbediti neophodna pomoć za decu i sve ljude koji boluju od retkih bolesti.

Glas javnosti / E02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR