Glas Javnosti

Dnevna prognoza za 3. mart: Sunčan dan pred nama

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ujutru ponegde niska oblačnost. Tokom dana pretežno sunčano.Jedino je posle podne, uz lokalni razvoj oblačnosti, na istoku i jugu moguća kratkotrajna kiša ili pljusak. Jutro će biti prohladno, tokom dana toplo, do 20 stepeni.

Ujutro ponegde niska oblačnost. U toku dana pretežno sunčano i toplo.
Sredinom dana i posle podne, uz lokalni razvoj oblačnosti, na jugozapadu, jugu i istoku Srbije kratkotrajna kiša ili pljusak. Vetar slab do umeren, južni i jugoistočni. 
Najniža temperatura od 0 do 8, a najviša od 15 do 20 stepeni.

04.03.2024. Ponedeljak: Nakon delimično vedrog jutra, tokom dana umereno naoblačenje uz pojačanje južnog i jugoistočnog vetra, naročito na planinama i u košavskom području. Na jugu Banata očekuju se udari košave olujne jačine. Kiša će kasnije posle podne i uveče početi da pada najpre na jugu Srbije, a tokom noći padavinska zona će se proširiti na većinu krajeva koji se nalaze južno od Save i Dunava. Na visokim planinama prelazak kiše u sneg. Najniža temperatura od 2 do 10, a najviša od 14 do 19 stepeni. Upozorenja: Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 90%; Količina padavina ≥ 10 l/m² u periodu do 3 h, verovatnoća 90%.


05.03.2024. Utorak: Obilnije padavine se očekuju na području Kosova i Metohije i na jugoistoku Srbije (u Jablaničkom, Pčinjskom i Pirotskom okrugu) - od 20 do 40 mm za 24 h. Na visokim planinama u ovoj oblasti (iznad 1500 m) intenzivan vlažan sneg. U ostalim krajevima Srbije uz promenljivu oblačnost manja količina padavina. Vetar u kratkotrajnom skretanju na severni i severozapadni. Najniža temperatura od 5 do 9, a najviša od 10 stepeni na jugu do 17 stepeni na severu Srbije. Upozorenja: Količina padavina ≥ 30 l/m² u periodu do 24 h, verovatnoća 80%.

06.03.2023. Sreda: Promenljivo oblačno, mestimično s kišom ili kratkotrajnim pljuskom, a na planinama sa snegom. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 4 do 8, a najviša od 13 do 16 stepeni.


Glas javnosti/R05S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR