Glas Javnosti

Detaljna prognoza za 9. februar: DANAS KAO DA JE PROLEĆE, NATPROSEČNO TOPLO

Društvo
Autor: Glas javnosti

I u Beogradu danas pretežno sunčano i natprosečno toplo vreme sa umerenim naoblačenjem posle podne i uveče

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i natprosečno toplo vreme koje će samo na severu i severozapadu Vojvodine doneti umerenu oblačnost, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Duvaće južni i jugozapadni vetar u pojačanju, naročito u planinskim predelima Dinarskog područja, gde se očekuju i udari olujne jačine.

Najniža temperatura kretaće se od minus dva stepena do deset stepeni, a najviša od 16 do 23 stepena.
Umerena oblačnost će se kasnije posle podne, uveče i tokom noći, proširiti na celu zemlju, tek ponegde uslovljavajući sasvim slabu kratkotrajnu kišu.

I u Beogradu danas pretežno sunčano i natprosečno toplo vreme sa umerenim naoblačenjem posle podne i uveče. Duvaće slab do umeren, južni i jugozapadni vetar. Najniža temperatura od sedam do deset stepeni a najviša oko 22 stepena. U toku noći u pojedinim delovima grada sasvim slaba kratkotrajna kiša.

Za vikend se očekuje umereno oblačno, natprosečno toplo i vetrovito vreme sa najvišom temperaturom od 15 do 22 stepeni Celzijusovih. Duvaće umeren i jak južni i jugozapadni vetar, koji će biti najjači u brdsko-planinskim predelima jugozapadne Srbije, gde se očekuju udari olujne jačine.

Glas javnosti / arhiva

foto: printscreen

U nedelju će košava dostizati olujne udare i na jugu Banata i donjem Podunavlju. Kiša će za vikend pretežno padati na jugozapadu Srbije, povremeno se očekuje i na severu Vojvodine, ali slabijeg intenziteta, dok će u ostatku zemlje biti lokalna i kratkotrajna pojava, pa će se zadržati uglavnom suvo.

Od ponedeljka do četvrtka oblačno i postepeno hladnije sa čestom pojavom kiše u svim krajevima. Sredinom naredne sedmice u planinskim predelima prelazak kiše u sneg uz stvaranje, odnosno povećanje visine snežnog pokrivača. U petak prestanak padavina.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za petak, 9. februar 2024: Relativno povoljne biometeorološke prilike pogodovaće svim hroničnim bolesnicima i osetljivim osobama. Izvestan oprez se savetuje kardiovaskularnim bolesnicima. Meteoropate mogu osetiti probleme sa snom i blagu glavobolju.

Glas javnosti / E02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR