Glas Javnosti

ČUDOTVORNA IKONA IZAZVALA VELIKU PAŽNJU BEOGRAĐANA: Ogromni redovi na Tašmajdanu ispred ruske crkve (VIDEO, FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Mnogobrojni vernici dolaze da se poklone čudotvornoj Ikoni Majke Božije umekšanje zlih srca koja je još danas izložena u ruskoj crkvi Svete Trojice u Beogradu.

Od jutarnjih časova stvoren je red vernika, dugačak par stotina metara do ulaza u hram Ruske pravoslavne crkve u Beogradu.


(Foto: Jutjub)

Ikona koja je juče iz Moskve stigla u Srbiju u organizaciji fondacije Svetog Romana iz Moskve, prikazuje Presvetu Bogorodicu bez Bogomladenca sa sedam strela koji bodu njeno srce, a smatra se da vernici ako je dotaknu ne odlaze bez blagodatne pomoći i zastupništva Majke Božije.


Komisija za naučno proučavanje čudesnih pojava Moskovske patrijaršije u okviru svojih ispitivanja je sa ikone uzela smirnu, i utvrdila je da je njen sastav sličan soku koji luči neko četinarsko drvo iz toplijih krajeva, kaže se na sajtu manastira Ostrog gde je ikona bila prošle godine.


(Foto: Jutjub)

Red je ogroman, sve do Takovske ulice, a mnogi Beograđani prilazili su vernicima u koloni da pitaju šta se čeka. Ikona posle Beograda ide u Zrenjanin, pa u Niš.



Glas javnosti/K04S


BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR