Glas Javnosti

BRUTALNO OTETO DETE RATNOM VETERANU: Tvrde da je SUD doneo takvu odluku, a Zaštitnik građana pokrenuo POSTUPAK protiv Centra za socijalni rad!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ratnom veteranu Željku Topaloviću je direktorka Centra za socijalni rad u Malom Crniću Dijana Mirković oduzela petogodišnje dete zbog, kako navode iz Centra, loše materijalne situacije.

Direktorka je ’’otela’’ dete, dok su pripadnici policije držali oca sve dok se Dijana Mirković nije udaljila kolima.

Naime, direktorka Centra Dijana Mirković, nakon što je ušla u sobu gde se nalazila Elenka sa svojim petogodišnjim detetom, čim joj se ukazala prva prilika, brutalno je istrgla dete majci iz naručja, a Elenku je silovito odgurnula i istrčala sa detetom iz kuće van, strpala dete u automobil i odvezla se sa detetom u nepoznatom pravcu. Dok je direktorka sa detetom u naručju bežala u pravcu auta, dete je plačući dozivalo oca koga je policija žadržavala sve dok se direktorka nije udaljila sa ukradenim detetom.

U tužbi koju je Centar za socijalni rad Malo Crniće podnelo protiv porodice Topalović-Hlipec zbog loše materijalne situacije, navedeno je da su prozori razbijeni, kuhinja prljava, da se po kući šetaju pacovi, da se njihovo starije dete šeta u gaćama po kući, da je u kući hladno…

Foto: Youtube

U petak je obiđena kuća porodice Topalović i zatečena je sasvim drugačija situacija od one koja je navedena u tužbi Centra. Uslovi su dobri, prozori nisu razbijeni, pacova nikakvih nema, kao ni drugih netačnih tvrdnji, koje su navedena u tužbi Centra. U kući je toplo i pristojno se živi.  Kako je potvrdio i Željko, svi izveštaji su lažni, i ne prikazuju pravo stanje porodice, jer nikada nije dolazio ni jedan sudski veštak niti je Centar za socijalni rad Malo Crniće bilo šta preduzeo kako bi im pomogli da poboljšaju uslove života.

Sud doneo odluku

Dijana Mirković, direktorka socijalnog u Malom Crniću, kaže da je sud doneo ovu odluku o oduzimanju deteta.

-Radi istinitog informisanja javnosti i sprečavanja daljeg širenja niza netačnih informacija saopštavamo da su informacije u vezi sa oduzimanjem deteta Željku Topaloviću i njegovoj supruzi Elenki Hlipec iz sela Aljudovo, navodno zbog loše materijalne situacije od strane Centra za socijalni rad u Malom Crniću, netačne. Naime, Centri za socijalni rad ne donose odluku svojevoljno kada je reč o lišavanju roditeljskog prava, već presudu sprovode u skladu sa odlukom suda, što je upravo bio slučaj Centra za socijalni rad Malo Crniće, koji je u skladu sa Zaključkom Osnovnog suda u Požarevcu 29. oktobra sproveo izvršenje presude.- kaže ona.

Foto: Centar za socijalni rad Malo Crniće

Alarmiran Zaštitnik građana

Zaštitnik građana je, po sopstvenoj inicijativi a posle saznanja iz medija da je Centar za socijalni rad Malo Crniće uz asistenciju policije i prisustvo sudije zbog siromaštva oduzeo petogodišnje dete od roditelja, pokrenuo postupke kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka isocijalna pitanja i ovog lokalnog centra.

Zaštitnik građana od nadležnog ministarstva traži da najkasnije u roku od 15 dana dostavi izveštaj o postupanju u vezi sa ovim slučajem, kao i zapisnik i kopije dokumentacije o izvršenom nadzoru nad radom Centra za socijalni rad Malo Crniće u ovom slučaju.

Ratni veterani spremni da pomognu

Udruženja ratnih vojnih veterana koji su se, kako kažu, već mobilisali i spremili da, ukoliko u toku naredne nedelje porodici Topalović-Hlipec Centar za socijalni rad Malo Crniće ne vrati oteto dete, blokiraju Gradsku upravu u Požarevcu, lokalnu samoupravu u Malom Crniću, Centar za socijalni rad u Malom Crniću i hraniteljsku porodicu u Mirijevu.

(Glas javnosti/Nova.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR