Glas Javnosti

BRUKA I SRAMOTA! Milojko Pantić za hrvatske medije: Sveti Sava nije bio Srbin, a Vuk Karadžić je LAŽ!

Društvo
Autor: Glas javnosti / objektiv

Šta je ostalo od nekada cenjenog sportskog novinara...

Skandal nad skandalima! Tako se može opisati intrevju koji je nekada cenjen sportski novinar Milojko Pantić dao za hrvatski Večernji list.  On je izneo niz nebuloza da su čak i hrvatski novinari su ostali bez reči, namrno ili slučajno, te su ga samo pustili govori.

Naime, Pantić je rekao kako je Vuk Karadžić bio laž, a dotakao se i Svetog Save za kog je izgovorio da nije bio Srbin!

– Sveti Sava nije bio Srbin, on je bio Grk! Jer je žena Stefana Nemanje bila Grkinja i on je u Grčkoj, u Hilandaru, prevodio jer je znao grčki jezik. Nikada ništa nije napisao, nijednu knjigu. Ne postoji u crkvenim dokumentima. On je napisao samo “Žitije Stefana Nemanje”, tog svog oca – rekao je za hrvatske medije Milojko Pantić i nastavio da pljuje po srpskoj istoriji:

– Nije opismenio ni svoga oca, a on je kao prvi srpski učitelj, pa čekajte… A kamoli da je osnovao neku školu – sramna je izjava poznatog novinara.

On se tu nie zaustavio već je nastavio i izgovorio da je Vuk Karadžić laž!

– Još jedna velika laž je Vuk Karadžić. Vuk Karadžić je katolik! A Srbi ga dižu u nebesa kao tvorca srpskog jezika. Oženio ga je Kopitar – na šta je hrvatski novinar upitao misli li na potkivača?!

– On (Vuk Karadžić) je crkvene knjige, koje je Despot Stefan Lazarević u Resavskoj školi, zahvaljujući Konstantinu filozofu, prevodio, preko svojih posrednika kupovao za sitne pare, plaćao je seljake oko manastira da mu uzimaju te knjige i odnosio u Beč – kazao je ne trepnuvši!

– Kad je Vuk Karadžić umro, sahranjen je po katoličkim običajima u Beču, a njegova ćerka Ana je prodala 70 hektara njiva i šuma oko Tršića. Sedamdeset hektara, u to vreme, uzela je ogromne pare, a on je ogromne pare prodavajući crkvene knjige zaradio – naveo je.

– Znači Vuk Karadžić je laž, kao i Sveti Sava – završio je skandalozan intervju Milojko Pantić za hrvatske medije.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR