Glas Javnosti

BIĆE 1.000 NOVIH MESTA ZA STUDENTE: Gradi se novi objekat u najvećem studentskom domu u Srbiji

Društvo
Autor: Glas javnosti

Kompleks Studentski grad na Novom Beogradu trebalo bi da dobije novi objekat sa dve lamele za smeštaj oko 950 studenata, vidi se iz urbanističkog projekta koji je Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Beograda stavio na javnu prezentaciju.

Reč je o prvoj fazi, dok će faza 2 će detaljno definisati dogradnju, nadgradnju i rekonstrukciju postojećih smeštajnih objekata studentskih domova i izgradnju i rekonstrukciju pratećih objekata, što će biti predmet posebnog postupka, izrade i potvrđivanja novog urbanističkog projekta.

U okviru Faze 1 planirana je izgradnja novog smeštajnog objekta sa dve lamele, 5G i 5F koje su međusobno povezane toplom vezom, parterno uređenje prostora, prateći objekti tehničkog bloka i kontrolni punkt u južnom delu kompleksa, sve sa priključenjem novoplaniranih objekata na javnu infrastrukturu.

Lamela 5G je spratnosti prizemlje plus 9 spratova, bruto površine 17.323,73 m2, a planirano je da ima 319 soba, odnosno 638 kreveta. Lamela 5F je spratnosti prizemlje plus 8 spratova i predviđeno je da ima prohodan ravan krov. Bruto površina ove lamele je 9.922,24 m2. U 156 novih soba biće smešteno 312 kreveta.

Lamele su povezane pasarelom na nivoima od prvog do devetog sprata.

U okviru Faze 1 izgradnje su planirani prateći objekti i to tehnički blok koga čine: trafostanica, priključno razvodno postrojenje (PRP), dizel agregat i toplotne pumpe, kao i kontrolni punkt sa nadstrešnicom iznad pešačkog pristupa, i promenada u južnom delu kompleksa.

ČETIRI DOMA

Inače, u sklopu Studentskog grada trenutno se nalaze četiri studentska doma sa osnovnim pratećim sadržajima (od kojih svaki ima dva krila - G i F), studentski restoran, gril restoran, prodavnice, sportska sala, otvoreni sportski tereni, kotlarnica, kao i stručne službe za bezbednost, sport i rekreaciju, tehničke poslove, telekomunikacije, transport, informacione tehnologije.

Ukupan broj studenata u postojećim smeštajnim kapacitetima domova je 4.617, a ukupan broj zaposlenih 228.


Glas javnosti/E-kapija

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR