Glas Javnosti

BEOGRAD OBELEŽAVA SVETSKI DAN CIVILNE ZAŠTITE DANAS: Akcije na Adi Ciganliji

Društvo
Autor: Glas javnosti

Posetioci će moći da vide akcije spasavanja na vodi i iz automobilske nesreće, kao i akcije gašenja požara na otvorenom

Grad Beograd će danas , 2. marta, od 11 do 13 sati obeležiti Svetski dan civilne zaštite na Adi Ciganliji gde će biti prezentovana obučenost jedinica civilne zaštite kroz više pokaznih vežbi.


Međunarodna organizacija za civilnu odbranu ustanovila je na Generalnoj skupštini 1990. godine Svetski dan civilne zaštite. 


Nepogode izazvane klimatskim promenama, kao i tehnološke opasnosti koje nam prete u savremenom dobu postaju sve češće i izraženije, a da bismo kao zajednica mogli pravovremeno i adekvatno da odgovorimo na sve moguće izazove u narednom periodu, neophodno je da se dobro pripremimo za delovanje u vanrednim situacijama.


Jedan od načina za pripremu jeste unapređenje sistema civilne zaštite i Grad Beograd je, poučen iskustvima i izazovima sa kojima se suočavao u prethodnom periodu, prepoznao značaj sistema civilne zaštite sprovodeći niz aktivnosti u cilju njegovog unapređenja, pa su obezbeđeni oprema, agregati, pumpe, creva i druga prateća oprema koja im je važna i potrebna u poslu.


U subotu će svoje umeće u postupanju u nesrećama i vanrednim situacijama prikazati pripadnici Uprave za vanredne situacije u Beogradu, članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava, Crvenog krsta Beograd, kao i Saveza spasilaca na vodi Srbije, kada će posetioci moći da vide akcije spasavanja na vodi i iz automobilske nesreće, kao i akcije gašenja požara na otvorenom.


Svi Beograđani su pozvani da im se pridruže na Adi Ciganliji u delu prostora oko tornja za veslačka takmičenja, kao i kod česme "Vrabac".

Glas javnosti/D03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR