Glas Javnosti

Poreska uprava Srbije nakon kontrole stavila katanac na dve tržna centra u Beogradu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Posle kontrole Poreske uprave Srbije u dva tržna centra u Beogradu - jednog u centru grada i drugog na Novom Beogradu - oduzet je višak robe, a kontrolisani objekti privremeno su zatvoreni na 90 dana.

Poreska uprava Republike Srbije, po prijavi tržišne inspekcije, izvršila je poresku kontrolu prometa robe u maloprodajnim i magacinskim objektima poreskog obveznika iz Beograda, u tržnim centrima „Milenijum“ i „Piramida“, saopštila je Poreska uprava.


„Tokom poreske kontrole izvršen je popis zaliha i utvrđena je nepravilnost – višak robe u iznosu od 30.035.571,99 dinara (256.329,35 evra)“, ističe Poreska uprava.


Takođe je, dodaju, utvrđeno da su objekti koji su korišćeni kao magacin, neprijavljeni kao izdvojene poslovne jedinice, za koje nisu zaključeni ugovori o zakupu, već se prema izjavi odgovornog lica koriste na osnovu usmenog dogovora.


„Poreska uprava je navedenu robu oduzela, a poreskom obvezniku će biti određena mera privremene zabrane obavljanja delatnosti od 90 dana u kontrolisanim objektima“, ističe Poreska uprava.

Glas javnosti/N01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR