Glas Javnosti

Detaljna prognoza za danas: SNEG, KIŠA, JAK VETAR, NAJKRITIČNIJE OVDE, u petak POTPUNI OBRT, ovome se NISMO NADALI

Društvo
Autor: Glas javnosti

Vremenska prognoza za danas, 28. novembar 2023. godine

U većem delu Srbije danas će biti oblačno s kišom i vetrovito, saopšteno je juče iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

U Timočkoj Krajini i u nižim predelima očekuju se sneg i kiša, koja će se mestimično lediti na tlu.

U prvom delu dana će duvati umeren i jak, južni i jugozapadni, u košavskom području jak jugoistočni vetar sa udarima olujne jačine, naročito na jugu Banata i na planinama.

Posle podne i uveče skretanje vetra na severozapadni.

Najniža temperatura biće od minus pet na jugu i jugoistoku Srbije do sedam u Beogradu, a najviša u većini mesta od šest do 11 stepeni, samo će u istočnoj Srbiji biti hladnije, do dva stepena.

U Beogradu će biti oblačno s kišom i vetrovito. U prvom delu dana će duvati košava (jak jugoistočni vetar), koji će posle podne biti u skretanju na severozapadni.

Ko?avaSkrin?ot.png
foto:

Jutarnja temperatura biće oko sedam, a najviša oko devet stepeni, posle podne i uveče u padu.

U sredu ujutru i pre podne će biti oblačno sa slabim mešovitim padavinama: kišom i snegom. Posle podne postepeno razvedravanje. U četvrtak ujutro mraz, tokom dana umereno oblačno i suvo, a samo u Vojvodini ponegde s kišom. U petak se očekuje nagli porast temperature, vetrovito i suvo vreme, maksimalna temperatura od 14 do 22 stepena. Na planinama intenzivno topljenje snežnog pokrivača u kombinaciji sa jakim vetrom. U toku noći ka suboti jače naoblačenje s kišom, koja će padati i na planinama. U subotu zahlađenje uz kratkotrajni prelazak kiše u sneg. Od nedelje do utorka naredne nedelje suvo i prohladno vreme.

Biometeorološka prognoza za utorak, 28. novembar 2023. godine:

Nepovoljna biometeorološka situacija za hronično oboleleosetljive osobe. Oprez se savetuje srčanim i cerebrovaskularnim bolesnicima, kao i astmatičarima. Reumatski bolovi, glavobolja i razdražljivost su očekivani kao meteoropatske reakcije.

Glas javnosti / E02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR