Glas Javnosti

UNIVERZITET U BEOGRADU: Onlajn nastava na fakultetima od jeseni

Obrazovanje
Autor: Glas javnosti

Usled epidemiološke situacije izazvane korona virusom neizvesno je da li će biti moguće da se programski sadržaji realizuju kao i do sad. Zbog toga se Univerzitet u Beogradu priprema za onlajn nastavu na fakultetima od jeseni.

Ova odluka još uvek nije konačna i zavisi od razvoja dalje situacije sa korona virusom, kao i od ocene zdravstvenih stručnjaka. Na fakultetima je da obave sve pripreme i za takav scenario. Međutim, ozbiljniji pristup nastavi na daljinu zahteva ulaganje u naprednije verzije alata koji mogu da opsluže veći broj korisnika.

Zbog nemogućnosti izvođenja određenih vežbi koje su sastavni deo programa na nekim fakultetima, kao i zbog specifičnih vidova nastave (terenski rad ili rad sa pacijentima), potrebno je pronaći rešenja za njihovu realizaciju. Takođe, pitanje načina polaganja ispita traži rešenje, jer se po važećem Zakonu o visokom obrazovanju ispiti mogu polagati samo u sedištu ustanove, odnosno na fakultetima. Drugim rečima, provera znanja onlajn za sada nije moguća.

Izvođenje i realizacija nastave zahteva angažovanje profesora i studenata, a kako bi se sprečilo širenje zaraze, onlajn nastava bi mogla da funkcioniše.

(Izvor: NajStudent)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR