Glas Javnosti

INVALID U KOLICIMA DO POLA 8, POSLE TOGA VOZAČ KOMBIJA I BEGUNAC: Prosjak napravio opštu pometnju po isteku 'radnog vremena'!

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Građani Splita sažalili su se na prosjaka koji je u invalidskim kolicima tražio milostinju. Ipak, jedan građanin uverio se da nije svaki invalid u kolicima invalid niti je svaki prosjak, već da ima i ozbiljnih prevaranata.

Anto S. (31) rodom iz Doboja koji već duže vreme prebiva u Zagrebu, u jesen 2018. nalazio se u Splitu, a tog 26. oktobra u popodnevnim satima kombijem se dovezao do Bauhausa u ulici Put Mostina. Izašao je iz vozila i rasklopio invalidska kolica te seo u njih. Ispružio je levu ruku i milostivo prosjačio.

Građani koji su mu dolazili u susret i prolazili pored njega nisu puno razmišljali pred osobom u invalidskim kolicima te su mu davali novac, ni ne sumnjajući u tužnu životnu sudbinu osobe kojoj pomažu.

Međutim, kad je otkucalo 19.30 sati, Anto S. je poput munje ustao iz kolica i junačkim užurbanim korakom otišao do svog vozila okončavši time svoje prosjačko radno vreme.

Građani koji su se toga trenutka našli na parkiralištu trgovačkog centra u najmanju su ruku ostali zgroženi, a u jednom od njih proradio je bes te je otišao do prevaranta kako bi ga pitao zašto obmanjuje.

O "invalidu" je ubrzo obaveštena policija koja je Antu S. zbog kršenja članka 11. Zakona o prekršajnima protiv javnog reda i mira, tačnije jer se odao prosjačenju, prijavila. Prekršajni sud je, potom, temeljem optužnog predloga Antu S. i kaznio sa 189 kuna te mu je naloženo još i plaćanje 150 kuna sudskih troškova.

Sudska ročišta Anto S. je uredno ignorisao. Svedok je, ipak, detaljno opisao šta je vidio.

-Na parkiralištu ispred Bauhausa uočio sam nepoznatog muškarca deblje građe i starog oko 35 godina kako glumi invalida u kolicima i prosi. Da bi iznenada ustao i odšetao do parkiranog kombija u kojem ga je čekao drugi muškarac. Dok je taj muškarac koji je prosio spremao invalidska kolica u kombi, prišao sam mu i pitao ga kako može da prosi i govori da je invalid ako može normalno da šeta. Na to je on seo u vozilo i počeli su bežati, a ja sam ih svojim autom pratio i obavestio policiju - prisetio se u sudnici jedan Splićanin dodavši da su odbegli prevaranti u jednom trenutku, kad su shvatili da će biti raskrinkani, vozilo zaustavili i peške nastavili da beže.

(Glas javnosti/Jutarnji.hr)           

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR