Glas Javnosti

Kako da prepoznate SLATKE DOMAĆE jagode u odnosu na VEŠTAČKE: OVO je ključna RAZLIKA

Hrana
Autor: Glas javnosti

Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli jagode i uopšteno crveno voće. Ali kako da prepoznamo one prave, domaće, danas kada su omiljene crvene voćkice uglavnom potpuno bezukusne i deluju kao da su od plastike?

Pre svega je važno da znate da veliki deo jagoda koje nalazimo na prodajnim mestima se zapravo uvoze iz Turske, Španije, pa čak i Amerike. Većina nas nije baš ozarena tom činjenicom i pitamo se kako pronaći one prave domaće.

Domaća slatka jagoda ima veoma intenzivan miris, pa dok prolazimo pijačnim redovima osećamo njen jak prepoznatljiv miris - to su najčešće jagode koje su veoma slatke i prave one domaće.Trudite se da izbegavate ono voće koje je veoma tvrdo, koje se sija i uglavnom je istog oblika i veličine na policama.

Domaće jagode nisu istog ukusa sa svih strana, a to je zbog toga što sunčevi zraci ne padaju ravnomerno na voće, pored toga one nikada nisu istog oblika i veličine.


Domaće jagode brže propadaju od uvoznih, baš zato što imaju manje pesticida.

Foto: Pixabay

Po peteljci ćete takođe prepoznati uvoznu jagodu, koja je malo ili uopšte slatka. Na uvoznim jagodama je baš velika peteljka, savršenog oblika i tamna, dok je kod domaćih beldo zelena jer je nedavno ubrana.

Kod domaćih jagoda je ista boja unutra i spolja, a semenkice su sitne i ima ih mnogo. Dok su kod uvoznih semenke krupnije i ređe. Prilikom odabira, birajte čvrste, ali ne tvrde, izbegavajte mekane. Jagode su pune vitamina C, odlični su antioksidansi i sjajna su prevencija starenju kože i organizma, piše ,,Kurir.Stil''.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR