Glas Javnosti

Upiši JMBG radi 100 evra

Ekonomija
Autor: Глас јавности

Ministarstvo finansija najavljuje onlajn prijavu za pomoć

- Da bi sve bilo pravednije, predvideli smo da se svi građani koji žele ovih 100 evra prijave nadležnim organima, i to na krajnje jednostavan i brz način. Svi će moći da se prijave ili onlajn, putem portala Uprave za trezor, ili na brojeve telefona koje ćemo blagovremeno objaviti. Dovoljno će biti da prijave svoje ime i prezime, JMBG i broj računa u banci na koji žele da im novac bude isplaćen - objasnili su iz Ministarstva finansija.

Prijava za ovu vrstu pomoći počeće sredinom maja za sve punoletne građane, osim za penzionere. Svim našim najstarijim sugrađanima, koji su i podneli najveći teret ove epidemije, poklon od 100 evra biće uplaćen po automatizmu na račune na koje inače primaju penzije.

Jedno od pitanja javnosti bilo je i kako će novac moći da dobiju oni građani koji nemaju otvoren račun u banci. U Ministarstvu finansija su mislili i na to, pa kažu da će država čitav posao uraditi za njih.

- Građani koji nemaju tekuće račune neće morati da idu u banku. Biće dovoljno da se prijave ili onlajn prijavom ili telefonskim pozivom, a država će za njih otvoriti namenski račun u banci koju sami izaberu - napominje naš izvor.

(Izvor: Novosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR